Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I kveld blir han fulgt av absolutt alle TV-linser

Derfor tror John Arne Riise han slår tilbake. Denne gangen også.

SIKKER PÅ OPPREISNING: - Er det noe John Arne Riise kan, så er det å slå tilbake, mener landslagssjef Egil Drillo Olsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SIKKER PÅ OPPREISNING: - Er det noe John Arne Riise kan, så er det å slå tilbake, mener landslagssjef Egil Drillo Olsen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

• Se kampen direkte og delta i debatten i vårt fotballstudio klokka 20!

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): En søndagskveld tilbrakt sammen med kjæresten Louise Angelica Markussen, langt unna landslagets spillerhotell, var det som skulle til for å få John Arne Riise i godt humør igjen etter skriveriene om hans Twitter-meldinger.

I kveld spiller han sin 106. landskamp for Norge. Slovenia må slås på Ullevaal for å holde liv i kvalifiseringshåpet.

Er det en som garanterer innbitthet og innsats, så er det hardt prøvede John Arne Riise. Han har nemlig slått tilbake etter liknende situasjoner før.

- Er det noe John Arne Riise kan, så er det å slå tilbake, mener landslagssjef Egil Drillo Olsen.

- Jeg vet ikke om dette er tilfeldig eller ikke. Men jeg kan love at jeg vil være aggressiv, energisk og utrolig gira, forteller Riise til Dagbladet før kvalifiseringskampen.

Tre revansjer
Vi kan nevne tre eksempler på at Riise tidligere har reist seg fra skandaleskriverier:

• I september 2003 havnet Riise og Carew i tottene på hverandre etter en landslagstrening. Episoden er blitt kjent som «Slagene i Drammen», og gjennomsyret absolutt alt rundt landslaget før privatkampen mot Portugal tre dager seinere. Der var Riise - med sin ømme kjeve - Norges beste spiller.

• I februar 2007 slo engelsk presse opp at Riise og Liverpool-kollega Craig Bellamy hadde havnet i slagsmål på treningsleir i Portugal. Saken sprakk rett før Barcelona-Liverpool i Champions League. Liverpool vant 2-1 på Camp Nou - etter mål av Bellamy og, selvsagt, Riise.

• I august 2009 pågikk rettssaken mot Riises tidligere agent Einar Baardsen. Her ble det mange tøffe runder for Riise og hans familie. Under kvalifiseringskampen mot Skottland den måneden, banket backen inn ett av Norges mål i 4-0-seieren. Han blåste ut mye frustrasjon i feiringen.

Liker argusøynene
- Når det skjer sånt, så vet jeg at presset er på meg, jeg vet at alle ser på meg for å finne ut hvordan jeg takler det på banen. Det løfter meg, og gir meg ekstra energi til å prestere bra. Det har skjedd før, og jeg tror det skjer nå også, fastslår Riise, som mener medspillerne vet akkurat hva de får fra sin venstreback mot Slovenia:

- Jeg tror gutta vet at når sånne ting skjer, så kommer jeg med ekstra energi. Nå har jeg ganske mye ellers også - de er nok vant til at jeg er en energibunt, sier Riise.

- Men jeg trenger ikke Red Bull mot Slovenia, for å si det sånn.

• Se Lars Dybwads oddstips for Norge - Slovenia og andre kamper i kveld.

FESTSANG: Pugg denne - eller print den ut - og ta den med deg på Ullevaal i kveld.
Grafikk: Kjell Erik Berg
FESTSANG: Pugg denne - eller print den ut - og ta den med deg på Ullevaal i kveld. Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media