I kveld gråter verden med Afrika

Ghana misset straffespark på overtid av andre ekstraomgang. Så tapte de straffekonken.

UTRØSTELIGE: Gyan var utrøstelig etter den tapte straffekonken mot Uruguay. Han misset straffespark på overtid i andre ekstraomgang og kunne avgjort det hele med et siste spark på ballen, men skjøt over. Foto: AFP
UTRØSTELIGE: Gyan var utrøstelig etter den tapte straffekonken mot Uruguay. Han misset straffespark på overtid i andre ekstraomgang og kunne avgjort det hele med et siste spark på ballen, men skjøt over. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Aldri har et afrikansk lag vært nærmere en semifinale i et VM, men Ghana måtte tilslutt gi tapt for Uruguay etter en dramatisk kvartfinale.

Ikke bare var Ghana det beste laget da kampen gikk til ekstraomganger. Men da Suarez reddet med hånda på streken på overtid i andre ekstraomgang, fikk de muligheten hele Afrika ønsket dem.

Stjernespiss Gyan kunne avgjøre kampen med et siste spark på ballen. I stedet satte han ballen knallhardt i tverrliggeren og over.

Så beinhard, nådeløs og kald kan fotballen være noen ganger.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i VM-studio!

Adiyiah syndebukk Ghanas trener Rajevac mistet imidlertid ikke trua på spissen sin. Gyan ble sendt først fram i straffesparkkonkurransen. Fem minutter etter straffemissen som hindret første afrikanske semifinalist i VM, satte han igjen ballen høyt - denne gang i nettaket.

Snakk om nervepåkjenning og drama.

Men da midstopper Mensah trillet ballen inn i fanget på keeper og tidligere FFK-spiller Adiyiah gjorde det samme i straffekonken, var den afrikanske drømmen knust for denne gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer