HEIA GHANA: Afrikanere av alle nasjonaliteter får ghanesiske flagg utdelt foran kveldens kamp mot Uruguay. Foto: AP
HEIA GHANA: Afrikanere av alle nasjonaliteter får ghanesiske flagg utdelt foran kveldens kamp mot Uruguay. Foto: APVis mer

I kveld heier hele Afrika på Ghana

Danser på vei mot semifinalen.

|||(Dagbladet): Seks afrikanske lag i VM, men bare ett i kvartfinalen. Elfenbenskysten, Sør-Afrika, Algerie, Nigeria og Kamerun er alle ute, men Ghana spiller i kveld for semifinaleplass mot Uruguay. Aldri har et afrikansk lag nådd semifinalen i VM, i kveld kan det skje.

Hele det afrikanske kontinentet heier nå på Ghana.

- Det er en stor glede å se Ghana i kvartfinalen. Det er historisk at Afrika arrangerer fotball-VM og en nytelse at Ghana har nådd så langt, skriver Nelson Mandela i et brev til det ghanesiske fotballforbundet, ifølge AP.

- Vi slutter oss til resten av kontinetet og ønsker å se at dere går videre til semifinalen.

VM-studio 20.30: Uruguay - Ghana

De fem andre afrikanske lagene røyk alle i gruppespillet i årets turnering, det er derfor svært gledelig for alle som ønsker afrikansk suksess i deres eget VM, at Ghana nå kan bli første afrikanske land i semifinalen.

Stemningen i det ghanesiske troppen er også upåklagelig. I denne videoen kan man se landslaget danse og kose seg på spillerhotellet. Lykke til med å finne lignende videoer fra Frankrike eller Englands VM-tur...

Uruguay er også en harmonisk tropp, noe videoen nederst i denne saken viser. Stjernespiss Diego Forlan har med seg mobilkamera til Sør-Afrika og legger ut små snutter fra det indre livet i leiren.

Grillparty, samhold, dans og moro er tydeligvis resepten på VM-suksess i årets VM, med Maradona som den største eksponenten.

Men i kveld heier alle afrikanere på Ghana, den store underdogen som kan bli historisk.

— Nesten en milliard afrikanere står bak Ghanas svarte stjerner, sier Ghanas fotballpresident Kwesi Nyantakyi, ifølge NTB.