KAN TANGERE: Hvis Arsene Wenger og Arsenal vinner FA-cupfinalen i kveld blir både treneren og klubben historiske. Foto: Action Images via Reuters / John Sibley / NTB Scanpix
KAN TANGERE: Hvis Arsene Wenger og Arsenal vinner FA-cupfinalen i kveld blir både treneren og klubben historiske. Foto: Action Images via Reuters / John Sibley / NTB ScanpixVis mer

I kveld kan både Arsenal og Wenger bli historiske

Må vinne FA-cupfinalen mot Aston Villa.

(Dagbladet): I kveld avsluttes den engelske fotballsesongen med FA-cupfinalen mellom Aston Villa og Arsenal.

Sistnevnte vant FA-cupen i fjor, og er lystne på å bli stående med to strake finaleseiere.

Skulle Arsenal vinne kveldens finale, så har klubben vunnet cupen 12 ganger -og tar da rekordorden i antall FA-cupseiere. I dag står både Arsenal og Manchester United med 11 seiere.

Storfavoritter London-klubben endte på en tredjeplass i ligaen, og er storfavoritter mot Villa, som endte sesongen rett over nedrykksstreken.

For trener Arsene Wenger vil en seier i kveld ikke bare bety at pokalen blir værende i klubben nok et år.

Franskmannen har ledet Arsenal til fem seiere i FA-cupen, med en sjette seier vil han tangere Aston Villas George Ramsay, som holder rekorden for trenere.

Til tross for favoritt-stempelet, tror ikke Aaron Ramsey at Arsenal får noen enkel kamp.

- Det kommer ikke til å bli noen enkel kamp. Alle i laget er mest sultne etter en tittel den her gangen, sier Ramsey - som avgjorde FA-cupfinalen i fjor.

Må prestere som mot Liverpool Aston Villa slo ut Liverpool i semfinalen. Trener Tim Sherwood vet de må prestere minst like bra i kveld som i kampen mot Liverpool.

- Jeg tror virkelig at vi kan prestere som mot Liverpool. Man må ha tro på det. Arsenal er favoritter, de har vært der og vunnet før. Det kommer til å bli vanskelig for oss, de er muligens landets beste lag, sier Sherwood før kveldens finale.

I fjor vant Arsenal etter å ha ligget under 2-0 for Hull. Arsene Wenger advarer sine gutter om at de må være pragmatiske.

- Vi vant i fjor, og vi vil ta hjem pokalen igjen. Men vi må være pragmatiske, og vi må spille bra, så la oss fokusere på det, sier Wenger i forkant av Wembley-kampen.

Sliter på Wembley Phil Neville setter en knapp på Arsenal i kveldens kamp, men advarer mot at de har for vane å prestere dårlig på Wembley.

- Mentalt er Arsenal i mye bedre form nå enn foran fjorårets finale. De er et annerledes og bedre lag. De har vært fenomenale siden jul, og hvis de fortsetter slik i dagens kamp, så skal det gå bra.

- Eneste bekymring er at de ikke har for vane å prestere bra i viktige kamper, og pleier ikke å gjøre det bra på Wembley, sier Neville til BBC.

- Sunn fornuft tilsier Arsenal-seier, sier Dagbladets Odds-ekspert Lars Dybwad - men minner samtidig på at Arsenal har måttet ut i ekstraomganger de tre siste gangene de har spilt på Wembley.