I kveld kan Bayern bli historiske når de jakter på sesongens tredje trofé

- Bayern München er et lokomotiv innen tysk fotball.

KAN BLI HISTORISKE: Bayern München kan i kveld bli historiske om de tar sitt tredje trofe denne sesongen. Her feirer de etter å ha vunnet Champions League-finalen. Foto: AFP PHOTO / OLIVER LANG
KAN BLI HISTORISKE: Bayern München kan i kveld bli historiske om de tar sitt tredje trofe denne sesongen. Her feirer de etter å ha vunnet Champions League-finalen. Foto: AFP PHOTO / OLIVER LANGVis mer

(Dagbladet): Bundesliga-laget Bayern München kan legge bak seg en fantastisk sesong.

Laget kunne forrige måned feire ligagullet i Bundesligaen, og forrige helg vant de Champions League-finalen. I kveld kan de ta sesongens tredje trofè når de møter Stuttgart i finalen i den tyske cupen.

Dermed kan Bayern München ta prestisjetunge "The Treble", trippelen, som det første tyske lag noensinne.

- Bayern har vist fantastisk fotball denne sesongen. Det skjedde noe i fjor sommer, da de tapte både Champions League-finalen og den tyske cupfinalen. Noe måtte gjøres for å ta tilbake fotballtronen, sier Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

Lokomotiv Fjørtoft er ekspert i Viasats Champions League-studio og for tyske Sky i Bundesligaen.

LIGAMESTERE: Bayern München er tyske ligamestere denne sesongen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach
LIGAMESTERE: Bayern München er tyske ligamestere denne sesongen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

- Det er viktig å få med seg at de tyske lagene ikke ble gode først etter jul. Tysk fotball har vært fremadstormende de siste 6-7 åra. Bayern var i Champions League-finalen i 2010, 2012 og nå i 2013. I tillegg har Schalke vært der oppe. Tysk fotball er innovativt og framtidsretta, og Bayern er et lokomotiv i tysk liga. Det er litt "same procedure as last year", sier han.

Fotballeksperten mener Bayern har gjort lurt i å endre taktikk.

- Før har de bare kjøpt de beste spillerne, og det virket som om de nesten gikk direkte på børspoeng. I år har de hentet Mathias Sammer som sportssjef, som er utrolig dyktig. I tillegg hentet de Dante, som styrket laget bakover, og Martinez. Han kom trolig som en overraskelse på noen, men har vist seg å være en nøkkelspiller for laget denne sesongen, sier Fjørtoft.

Matchvinnere Arjen Robben har blitt dratt fram som blant de viktigste spillerne, blant annet etter at han avgjorde Champions League-finalen forrige helg. Fjørtoft mener han ikke engang når topp tre.

- Han har vært utrolig viktig de siste månedene, men jeg må dra fram Dante. Han har vært viktig, det så vi blant annet i Champions League-finalen. Jeg vil også dra fram Martinez her, selv om man framover egentlig kan peke på hvem som helst. Dante og Martinez viser seg å være matchvinnere.

VIKTIGE: Jan Åge Fjørtoft peker på Dante (venstre) og Javier Martinez som Bayerns viktigste spillere denne sesongen. Foto: AFP/DANIEL ROLAND
VIKTIGE: Jan Åge Fjørtoft peker på Dante (venstre) og Javier Martinez som Bayerns viktigste spillere denne sesongen. Foto: AFP/DANIEL ROLAND Vis mer

Da gjenstår det å se om Bayern München klarer å krone en fantastisk sesong med å ta The Treble. Da kan de i så fall smykke seg i samme selskap som Manchester United, Barcelona og Inter, som gjorde det samme i 1999, 2009 og 2010.