TIDENES SJANSE: Espen Ruud og Odense leder 1-0 over Villareal etter den første kampen i Champions League-kvaliken. Holder danskene nullen i kveld er OB klare for den gjeveste klubbturneringa. På bildet scorer Ruud mot Panathinaikos i forrige kvalikrunde.Foto: EPA/SPYROS CHORCHUBAS
TIDENES SJANSE: Espen Ruud og Odense leder 1-0 over Villareal etter den første kampen i Champions League-kvaliken. Holder danskene nullen i kveld er OB klare for den gjeveste klubbturneringa. På bildet scorer Ruud mot Panathinaikos i forrige kvalikrunde.Foto: EPA/SPYROS CHORCHUBASVis mer

I kveld kan Espen og Tore gå til Champions League

- Vi har et godt utgangspunkt, sier Espen Ruud.

(Dagbladet): Det var ikke mange som levnet Espen Ruud og OB mange sjansene til å nå Champions League da de trakk spanske Villareal i den siste kvalifiseringsrunden.

Sjansene er betraktelig større etter at danskene vant 1-0 hjemme i Odense i den første kampen. Dermed er Espen Ruud og nylig friskmeldte Tore Reginiussen bare nitti minutter unna Champions League.

- Vi har et godt utgangspunkt, men vi er klar over at det blir veldig vanskelig, sier Ruud til OB's nettsider etter treningen på El Madrigal i går kveld.

Det var Villareal som hadde ballen mest i det første oppgjøret, slik vil det bli i kveld også, tror Ruud.

- De er veldig gode med ballen, men vi får se om vi ikke kan skape noen sjanser selv også, sier han.

Før den avgjørende kvalikrunden var det Christian Grindheims FC København som var levnet best sjanse til å avansere til gruppespillet. Grindheim og FCK spiller returoppgjøret mot Viktoria Plzen i morgen, men danskene tapte hele 3-1 på hjemmebane mot tsjekkerne og er på det nærmeste fortapt.

Det siste skandinaviske innslaget i årets Champions League-kvalik er Malmø. Svenskene får det også tøft etter å ha tapt den første kampen 4-1 borte mot Dinamo Zagreb. Også Malmøs kamp spilles i kveld, og du følger alle kampene direkte i Dagbladets fotballstudio fra klokka 20.45.