Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I kveld kan jentene bli historiske

- Men mye skal stemme for at vi skal score 50.

• Direkte kl. 19.15: Norge - Den dominikanske republikk

LYON (Dagbladet.no): I kveld møter Norge et av VMs aller dårligste lag. Det kommer til å bli en scoringsfest i Palais des Sports.

Den Dominikanske Republikk har ingen erfaring fra dette nivået, og blir trolig slaktet av de norske jentene.

- Jeg vet ingenting om dem ennå, men vi må være på hugget og ta dem på alvor. Kampen er viktig for oss, for vi kan bruke den til å få flyt i angrepsspillet, sier Gro Hammerseng til Dagbladet.no.

Over 50 mål?

Det er veldig politisk korrekt sagt av kapteinen. For alle vet at de unge jentene fra Den Dominikanske Republikk - flere av dem er til og med født på 90-tallet - ikke har en sjanse.

Derfor kan Norge fort nærme seg scoringsrekord. Norges største seier gjennom tidene er 48-11 mot Uruguay i VM for seks år siden. Tidenes VM-seier er Ungarns 57-9-seier mot Australia i forfjor.

- Det er veldig mye som skal stemme om vi skal score så mye, sier Gøril Snorroeggen til Dagbladet.no.

32 I GÅR - 50 I KVELD? Her setter Linn Kristin Riegelhuth inn ett av sine fire mål mot Angola. Norge stoppet på 32 i går. Foto: Scanpix
32 I GÅR - 50 I KVELD? Her setter Linn Kristin Riegelhuth inn ett av sine fire mål mot Angola. Norge stoppet på 32 i går. Foto: Scanpix Vis mer

- Kan bli utfordrende

Selv om de norske jentene sier at det er viktig å være fokusert og tenke på egne arbeidsoppgaver, innrømmer de at det kan bli utfordrende å være klare i hodet hele veien.

- Det blir nok en utfordring å være konsentrert hele kampen og ikke bli med på deres forsøk på å dra ned tempoet, sier Gøril Snorroeggen.

Da Den Dominikanske Republikk møtte Østerrike i går (tap 32-19) brukte de svært lang tid på å sette i gang spillet igjen etter baklengs. Målet var åpenbart å trekke ned tempoet og prøve å begrense antallet angrep til motstanderen.

Det kommer de helt sikkert til å prøve seg på igjen i kveld.

- Bare glad over å være her

- Vi må ha som mål å vise oss fra en god side. Vi skal selvfølgelig vinne, og så må vi bruke kampen til å få i gang de tingene som ikke sitter helt ennå, sier Katrine Lunde Haraldsen til Dagbladet.no.

Landslagssjef Felix Romero vet at jentene hans står overfor deres tøffeste oppgave i de korte håndballkarrierene.

I kveld kan jentene bli historiske

- Norge er det klart beste laget, men vi skal gjøre vårt beste, selv om vi selvfølgelig ikke er like gode som dem. Mest av alt er vi bare glade for å være i VM, sier Romero.

I kveld kan de havne i historiebøkene - som det laget som har gått på det største tapet i VM.

REKORD-KAMP: Marianne Rokne var med da Norge scoret 48 mot Uruguay i 2001.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling