FINNOMENALT: Bård Finne (t.v.) dunket seg rett inn i Köln-fansens hjerter da han scoret kampens eneste mål mot 1860 München 30. mars. Også Per-Mathias Høgmo følger spent med på 19-åringens framgangsrike Bundesliga-opphold. Foto: Getty Images
FINNOMENALT: Bård Finne (t.v.) dunket seg rett inn i Köln-fansens hjerter da han scoret kampens eneste mål mot 1860 München 30. mars. Også Per-Mathias Høgmo følger spent med på 19-åringens framgangsrike Bundesliga-opphold. Foto: Getty ImagesVis mer

I kveld kan Norge få en ny Bundesliga-spiller

- Jeg er fornøyd, jeg.

(Dagbladet): «Das war Finnomenal!» skrev Bild etter at Bård Finne (19) avgjorde kampen mot 1860 München fem minutter før slutt. Datoen var 30. mars, og markerte et høydepunkt på bergenserens meget løfterike opphold i Köln - så langt.

- Ja, det målet må sies å være mitt personlige høydepunkt her nede. Det var veldig mye glede da, og så var det en lettelse også, fordi det kom i en så viktig kamp, sier Finne til Dagbladet.

- Avgjørelsen kom helt på slutten (85. minutt), og jeg fikk score målet. Det gir også en sterk følelse av at jeg har fått bidra, sier spissen.

Kan rykke opp Finne har startet to kamper siden han ble klar for «Die Geißböcke» i januar, og han har kommet inn i sju andre.

Så seint som forrige helg fikk 19-åringen mye skryt da han var innbytter mot Arminia Bielefeld, spesielt for forspillet han hadde da den tidligere Lillestrøm-spissen Anthony Ujah scoret 2-0-målet i det oppgjøret.

I kveld møter Finne og Köln Union Berlin i hovedstaden. Hvis det blir seier til Finne og co. der, og hjemmetriumf i Ingolstadt-Paderborn som spilles samtidig, så er Köln i praksis klare for Bundesliga 2014/2015 - fire runder før slutt.

Og skulle det ikke gå veien i kveld, så har Köln fortsatt nok av sjanser til å sikre opprykk, noe som vil bety at Bård Finne melder seg på i et bredt norsk selskap av stjerner i en av Europas desidert beste ligaer.

Köln-revolusjonen Forvandlingen er total i fotballbyen Köln, som for det norske publikum er blitt forbundet med alt kaoset som regjerte rundt klubben da Ståle Solbakken var trener.

- Det er veldig annerledes her nå, forklarer Bård Finne.

- Mitt inntrykk er veldig godt, både av klubben og byen. Fansen er helt fantastisk. Det er også en fin by med en stor ramme rundt klubben. Og nå som vi kjemper i toppen, er entusiasmen veldig stor. Det får man merke som spiller også. Veldig kjekt.

Følges av Høgmo Finne bor alene i Köln, men får jevnlig besøk av familie og venner. Og snart kan han vente seg besøk fra landslagsledelsen også:

Dagbladet vet at Per-Mathias Høgmo har fått øynene opp for det Finne har prestert på sitt første halvår i 2. Bundesliga. Landslagssjefen blir høyst trolig å finne på en Köln-kamp før sesongen er over.

- Er det et mål for deg å bli tatt ut på landslaget allerede til høsten

- Jeg tenker mest på å vise meg fram her i Tyskland. Det er et høyt nivå her nede, og hvis jeg viser meg fram på en god måte - og det føler jeg jeg gjør nå - så skal det være mulig å bli vurdert i landslagsdiskusjonen. Men jeg har ikke noe tidsperspektiv på det, sier Finne.

Når Köln har avspark mot Union Berlin 18.30 i kveld, sitter Finne på benken.

- Jeg er klar til å spille når muligheten byr seg, sier han.