I kveld kan Riise få revansj for draktmobbingen

Møter Chelsea. - Europas beste, sier han.

• Dagbladet.no direkte: Følg Chelsea - Roma, Atletico Madrid - Liverpool og seks andre kamper direkte fra kl. 20.45

(Dagbladet.no): Tirsdag 22. april 2008: Liverpool har spilt godt hjemme mot Chelsea, leder 1-0 på overtid og har lagt et godt grunnlag for å nå Champions League-finalen.

Da plutselig, et innlegg fra kant. John Arne Riise stuper som et prosjektil mot eget mål, for å heade ballen vekk.

Ble latterliggjort

Men han misser med treffet, ballen fyker i nettet. Riise blir liggende langflat. Lenge.

Så reiser han seg sakte opp i knestående, som om han var en gammel mann.

 
Han vet at det står 1-1. Sjølmålet har snudd pluss til minus for laget hans før bortekampen. Liverpool kommer ikke til finalen. Chelsea vinner 4-3 sammenlagt.

I etterkant av kampen ble 28-åringen latterliggjort overalt - ikke minst av London-lagets supporterne, som stilte i Chelsea-drakter med nummer 6 og Riises navn på ryggen.

HVOR ER SPADEN? John Arne Riise så ut som han syntes det var på høy tid å grave seg ned etter at han stanget inn sjølmålet mot Chelsea i fjor. I kveld kan han grave seg opp. Foto: PAUL ELLIS/AFP/SCANPIX
HVOR ER SPADEN? John Arne Riise så ut som han syntes det var på høy tid å grave seg ned etter at han stanget inn sjølmålet mot Chelsea i fjor. I kveld kan han grave seg opp. Foto: PAUL ELLIS/AFP/SCANPIX Vis mer

- Etter kampen reise jeg rett hjem. Jeg snakket ikke med noen. Jeg måtte bare tenke på meg selv. Jeg forsto at jeg måtte komme meg videre, og det føler jeg at jeg har klart, har hovedpersonen forklart i etterkant.

- Gleder meg til kampen 

I kveld kan den norske venstrebacken omsider få sin revansje. I kveld møter han nemlig Chelsea igjen i Champions League - denne gangen med sin ny klubb, Roma.

- Det som skjedde i semifinalen i fjor, var en stor skuffelse for meg, men sånt skjer. Nå ser jeg virkelig fram til kampen mot Chelsea, sier Riise til BBC.

Men sunnmøringen vet også bedre enn noen at utfordringen er stor.

- Chelsea er det beste laget Europa for øyeblikket, mener han.

Men dette og sjølmålet til tross, går han ikke på banen med spesielt høye skuldre i kveld.

- Jeg har scoret så mange mål mot Chelsea tidligere at jeg har ikke noe å bevise, sier John Arne Riise.

I kveld kan Riise få revansj for draktmobbingen
NEI, NEI, NEI: Chelseas Frank Lampard kan juble for John Arne Riises sleivtreff, som ble avgjørende for Liverpool Champions League-sesong i fjor.
SUPPORTERMORO: Chelsea-fansen, som islandske Astgeir og Farrar, hadde stor moro av å mobbe John Arne Riise etter sjølmålet på Anfield.