I kveld kan Ronaldo bli historisk - på sjefens festdag

Om Cristiano Ronaldo ikke velger å legge beskjedenhet til sine mange dyder, har han en god sjanse til å runde 100 europacupmål onsdag.

SCORINGSJAKT: Cristiano Ronaldo kan bikke 100 mål i europacupen i kveld. Foto: AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI
SCORINGSJAKT: Cristiano Ronaldo kan bikke 100 mål i europacupen i kveld. Foto: AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKIVis mer

Portugiseren som har beskrevet seg selv som «rik, vakker og en stor spiller» mangler to mål på å nå den milepælen før Real Madrid gjester Legia Warszawa i mesterligaen onsdag.

Ronaldo viste fram måltørst av gammelt merke med sitt 38. hattrick i karrieren da Real Madrid slo Alavés 4-1 i helgen. Han er klar til å revansjere seg for at han ikke scoret i 5-1-seieren over Legia for to uker siden.

Ronaldo er tidenes mestscorende i mesterligaen. 95 av hans 98 europacupmål har kommet i den gjeveste turneringen, som han forrige sesong hjalp Real Madrid å vinne for 11. gang.

Vil gi Messi svar

Barcelona-stjernen Lionel Messi har tatt innpå ham i det siste. Argentineren har scoret sju mesterligamål i høst, inkludert ledermålet i tirsdagens 1-3-tap mot Manchester City, og han er dermed turneringens toppscorer denne sesongen.

Messi er oppe i 90 mesterligamål totalt, og 93 europacupmål.

Ronaldo står med bare to mesterligamål så langt denne sesongen, og han har garantert lyst på flere i bortekampen mot et Legia-lag som har tapt alle sine kamper så langt og sluppet inn turneringsverste 13 mål.

Det er like mange som Ludogorets og Celtic, som begge har spilt en kamp mer.

Ikke nok med det. Legia-forsvaret må møte Ronaldo og hans lagkamerater uten støtte fra hjemmefansen, som er fordrevet fra stadion av en UEFA-straff for rasistisk oppførsel tidligere i turneringen.

Zidane i 100

Zinédine Zidane, som feirer sin 100. kamp som Real Madrid-trener, ser gjerne Ronaldo runde 100 europacupmål. Han tror ikke det blir lett å slå Legia.

– Vi respekterer Legia. Det er et godt lag som kan skape trøbbel for hvem som helst. De har ikke hatt flaks med resultatene, men de er farlige, sier Zidane.

Real Madrid er på sin side ubeseiret i 26 kamper i ulike turneringer, en rekke som strekker seg tilbake til april. Laget har vunnet sine fem siste kamper med sammenlagt 24-5.

Om både Real Madrid og Borussia Dortmund (mot Sporting Lisboa) vinner sine kamper onsdag, vil begge være klare for cupspillet. (©NTB)