KAN SETTE REKORD: Cristiano Ronaldo vil med to scoringer i de resterende Champions League-kampene ta over målrekorden for flest scoringer i en Champions League-sesong. Lionel Messi og José Altafini (innfelt) står begge med 15 scoringer i den gjeveste Europa-turneringen. Foto: AFP / Gerard Julien / NTB Scanpix
KAN SETTE REKORD: Cristiano Ronaldo vil med to scoringer i de resterende Champions League-kampene ta over målrekorden for flest scoringer i en Champions League-sesong. Lionel Messi og José Altafini (innfelt) står begge med 15 scoringer i den gjeveste Europa-turneringen. Foto: AFP / Gerard Julien / NTB ScanpixVis mer

I kveld kan Ronaldo sette ny Champions League-rekord

Men får han mulighet til det?

Følg Borussia Dortmund - Real Madrid i vårt Fotballstudio fra 20.45!
 
(Dagbladet): Cristiano Ronaldo har scoret 14 ganger i Champions League denne sesongen, og trenger bare én scoring for å tangere rekordholderne Lionel Messi (Barcelona, 2011/12-sesongen) og José Altafini (Milan, 1962/63-sesongen).

Da sistnevnte spilt i Europa het ikke turneringen Champions League (Ble stiftet i 1992), men European Cup som turneringen het fra 1955 til 1992.

Ronaldo har scoret totalt 64 mål i Champions League opp gjennom karrieren, og har bare sju scoringer opp til Raul Gonzales som topper lista med 71 mål. Ronaldo får konkurranse av Lionel Messi som står bokført med 67 scoringer totalt.

Argentineren har åtte mål i årets turnering, og har muligheten til å score flere i returoppgjøret mot Atletico Madrid i morgen (1-1 i det første oppgjøret).

Usikker Men det spørs om portugiseren rekker å ta den rekorden allerede i kveld, for spørsmålet er om han får spille kampen i Dortmund. 29-åringen haltet av banen under gårsdagens trening, og sliter med en kneskade.

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti fortalte media at han ikke ville spille kampen med mindre han var 100 prosent klar.

- Cristiano vil alltid spille, men han er også profesjonell og vet når han ikke kan gjøre det. Vi tar ingen sjanser og venter så lenge som mulig før vi tar en avgjørelse, sa Ancelotti i går.

Spilte med smerter Ronaldo ble hvilt da de liljehvite slo Real Sociedad 4-0 i La Liga i helga, men reiste med troppen til Tyskland i går. Han skal ha spilt med smerter mot Barcelona og Sevilla i ligaen nylig.

Real Madrid har 3-0 å gå på fra det første møtet i den spanske hovedstaden, så Ronaldo får nok uansett to kamper til