Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I kveld kan Rooney klare det alle engelske guttunger drømmer om

Mot San Marino.

KLAR FOR REKORD: Hvis Wayne Rooney scorer to mål mot San Marino i kveld, blir han tidenes målscorer for det engelske landslaget. Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
KLAR FOR REKORD: Hvis Wayne Rooney scorer to mål mot San Marino i kveld, blir han tidenes målscorer for det engelske landslaget. Foto: Action Images / Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Roy Hodgsons England er i praksis allerede klare for fotball-EM neste sommer etter å ha cruiset gjennom kvalikgruppe E.

«Three Lions» har scoret 18, sluppet inn tre og vunnet alle sine seks kamper så langt.

Før bortekampen mot særdeles svake San Marino ligger naturlig nok ikke spenningen i - om - England kommer til å vinne - noe som garanterer EM-billett - men hvor mye.

Og det er der Wayne Rooney kommer inn i bildet.

Kan slå rekord Manchester United-angriperen er nemlig i god posisjon til å kunne bli tidenes toppscorer for det engelske landslaget i kveld.

Rooney står med 48 nettkjenninger for England, samme antall som Gary Lineker. Bare en har scoret flere, og det er selvsagt Sir Bobby Charlton, som banket inn 49 mål.

Rooney trenger med andre ord «bare» å score to ganger for å klare det alle engelske guttunger drømmer om. Samtidig blir han da den første engelske spilleren som når milepælen 50 landslagsmål.

Positiv Kane Tottenham- og England-spiss Harry Kane, som mange sammenliknet med nettopp Rooney sist sesong, krysser fingra for at landslagskompisen klarer det.

- Han er et fantastisk talent. Alle er glade på hans vegne, og forhåpentligvis slår han England-rekorden på denne turen. Det hadde vært fantastisk, sier Kane, ifølge Uefas hjemmeside.

- Wayne er i veldig god form, han scorer fortsatt mål og forhåpentligvis har han fortsatt flere år igjen. Han har sjansen til å score noen mål til, og det er stort for landet vårt hvis han klarer det, legger Kane til.

- Viktigst å vinne Landslagstrener Roy Hodgson tror Rooney har fokus på andre ting enn rekorden.

- Jeg er helt sikker på at hovedfokuset hans ligger på å vinne kampene vi har igjen i gruppa. For min del gjør det ikke noe som helst om han ikke scorer i de siste fire kampene, så lenge vi vinner dem. Det vil faktisk ikke forundre meg om Wayne sier det samme, sier Hodgson, ifølge The Guardian.

Så hva sier hovedpersonen selv?

Joda, han er i hvert fall delvis enig med sjefen.

- Jeg synes selvfølgelig det er aller viktigst at laget gjør det bra. Det er fint å score, og forhåpentligvis kan jeg gjøre det, men som manageren sier: Det er laget som er viktigst, sier Rooney, ifølge samme avis, før han legger til:

- Som spiss så vil du score så mange mål du klarer. Hvis jeg scorer ett, så vil jeg jobbe for å score nummer to.

Kjente lite til Martial På gårsdagens pressekonferanse innrømmet forøvrig Rooney at han ikke kjente godt til Anthony Martial som Manchester United hentet for et sted mellom 450 og 750 millioner kroner - avhengig av hvem du tror på - tidligere denne uka.

- Jeg har ikke sett ham spille noe særlig, så jeg kan ikke si så mye om han, sa Rooney, og la til:

- Jeg så han forrige sesong mot Arsenal (i Champions League), og da spilte han en fantastisk kamp. Forhåpentligvis blir han en god signering for oss.

• San Marino-England spilles i kveld klokka 18.00, og sendes på Eurosport Norge.

HAR REKORDEN: Ingen har scoret flere mål for England enn Sir Bobby Charlton, som står med 49 nettkjenninger for de helhvite. Foto: Simon Bellis / Sportimage / Cal Sport Media / NTB Scanpix
HAR REKORDEN: Ingen har scoret flere mål for England enn Sir Bobby Charlton, som står med 49 nettkjenninger for de helhvite. Foto: Simon Bellis / Sportimage / Cal Sport Media / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!