Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I kveld kan spillerne ta et glass øl

Klinsmann hyller Tyskland etter 4-2-seieren mot Costa Rica. Nå kan DU sette børs på spillerne!

Tyskland - Costa Rica 4-2

(Dagbladet.no): Historisk sett har åpningskampene i VM gjerne vært preget av forsiktighet og lite festspill.

Derfor fryktet kanskje pessimistene at kveldens åpningskamp mellom Tyskland og Costa Rica ville bli et langt gjesp. 

Det ble det stikk motsatte.

Seks scoringer - flere av dem så vakre at at det halve kunne vært nok - sørget for en pangstart på verdensmesterskapet i Tyskland, og bar kanskje bud om at den offensive fotballen vil dominere tyske fotballbaner den kommende måneden. 

Som Arne Scheie sa det - ikke siden 1934 har verden sett en mer målrik åpningskamp. 

- Vi er lykkelige over å få tre poeng i åpningskampen, for det var litt nerver i laget. Vi ønsket å komme gjennom denne kampen uten gule kort, og gi publikum noe å glede seg over, sier landslagssjef Jürgen Klinsmann - som selvsagt har ordene sine i behold.

Så fornøyd var Klinsmann at han tillot spillerne sine å nyte kvelden med litt annet enn cola og juice.

- I kveld kan spillerne ta et glass øl

- Spillerne kan ta et lite glass øl i kveld hvis de ønsker det. Men vårt fokus må være å nullstille oss til neste kamp, sier han.

Super-Klose

Tyskland manglet Michael Ballack, men savnet var lite merkbart i kveld. Kanskje mye takket være en notorisk måltjuv på topp:

Miroslav Klose scoret tre mål i sin første VM-kamp for Tyskland i 2002. Werder Bremen-spissen var ikke stort snauere i dag. Han sklei først inn 2-1 etter 17 minutter, og trodde nok han hadde punktert kampen da han var først på en retur og økte til 3-1 drøye 20 minutter før slutt.

Men Paulo Wanchope var imidlertid minst like ustoppelig i den andre av banen. Den lange spissen, med en fortid i både Premier League og La Liga, var i det dødelige effektive hjørnet.

Costa Rica hadde bare to skudd på mål i løpet av hele kampen. Begge var signert Paulo Wanchope - og begge resulterte i scoring.

Først da han utliknet til 1-1 etter 12 minutters spill. Et fikst veggspill på midtbanen lurte tyskernes offsidefelle, og alene med Lehmann var Wanchope iskald. 

Deretter da han reduserte til 2-3 etter 73 minutter - men denne gangen burde scoringen vært annullert for offside.

VILL JUBEL: Philip Lahm har akkurat scoret et mål for historiebøkene, og sendt Tyskland i ledelsen mot Costa Rica. Det skulle ikke bli det siste drømmemålet på Allianz Arena denne tyske jubelkvelden. Foto: AP
VILL JUBEL: Philip Lahm har akkurat scoret et mål for historiebøkene, og sendt Tyskland i ledelsen mot Costa Rica. Det skulle ikke bli det siste drømmemålet på Allianz Arena denne tyske jubelkvelden. Foto: AP Vis mer

- Feil vil alltid forekomme, og motstanderen vil alltid få sine sjansen, medgir Klinsmann.

Drømmemål

Torsten Frings punkterte kampen tre minutter før slutt med et kanonskudd fra 25 meter. Han måtte nesten rygge litt og hente ballen, før han klemte til på direkten. Costa Rica-keeper Porras sprellet til ingen nytte, men har liten grunn til å grave seg ned:

Det skuddet hadde neppe en eneste keeper i verden tatt.

Det samme kan sies om Tysklands første scoring etter bare seks minutter.

Venstreback Philip Lahm kom på et av sine mange offensive raid, fintet unna en forsvarer før han med kraft og presisjon skrudde ballen klin oppi vinkelen.

Med slike mål og et slikt festspill var det ikke mer enn rett og rimelig at bølgen gikk opptil flere ganger på Allianz Arena.

- Vi har en utrolig energi i laget, fastslår Klinsmann.

«Die Mannschaft» har bestått den første prøven. Den neste kommer mot Polen 14. juni.

<B>KALDDUSJ:</B> Mot spillets gang lurte Paolo Wanchope Tyskland offsidefelle, og utliknet til 1-1 etter 12 minutter. Senere reduserte han også til 2-3, og viste dermed dødelig effektiviet med to mål på to skudd.
<B>MÅLMASKIN:</B> Måltyven Miroslav Klose sklei Tyskland tilbake i ledelsen etter 17 minutter, før han økte til 3-1 en halvtime før slutt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling