<strong>DELTOK PÅ SOLSKJÆR-SKOLEN:</strong> Thomas Kind Bendiksen ble plukket ut av Sør-Troms fotballkrets til å delta på Ole Gunnar Solskjærs talentskole i Kristiansund i 2003. Nå spiller han i Rangers, og nylig fikk han tilbud om ny kontrakt. 

Foto: Einar Lindbæk
DELTOK PÅ SOLSKJÆR-SKOLEN: Thomas Kind Bendiksen ble plukket ut av Sør-Troms fotballkrets til å delta på Ole Gunnar Solskjærs talentskole i Kristiansund i 2003. Nå spiller han i Rangers, og nylig fikk han tilbud om ny kontrakt. Foto: Einar Lindbæk Vis mer

I kveld kan Thomas fra Harstad få sjansen i Old Firm

Møter navnebror Thomas Rogne og Celtic.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld barker Celtic og Rangers sammen i Old Firm. På hver sin banehalvdel står nordmennene Thomas Rogne (21) og Thomas Kind Bendiksen (22).

Det er blodig alvor når Celtic tar imot Rangers i klassikeren Old Firm. Katolikker mot protestanter, fattig mot rik, rojalister mot nasjonalister. Glasgow-oppgjøret mellom rivalene i den skotske byen er kanskje et av fotballverdens mest omtalte lokaloppgjør.

Tidligere i år banket Rangers gjestene med 4-2 og ledet tidvis serien med 15 poeng. Drøye tre måneder seinere ser det hele litt annerledes ut.

- Alt i våre hender
Celtic har fått fart på sakene sine og vunnet hele åtte kamper på rad før kveldens kamp mot de blå. Med seier, har de mulighet til å kapre serieteten for første gang denne sesongen. Det har Celticsmidtstopper Thomas Rogne tro på.

- Alt er i våre hender nå. Kampen blir veldig viktig, ikke bare fordi vi kan overta tabelledelsen, men også for resten av sesongen, sier den tidligere Stabæk-spilleren til TV 2.

Og kanskje det viktigste:

- En seier i Old Firm vil bety mye psykologisk, mener Rogne.

21-åringen skrev under for Celtic i 2010. Så langt har han spilt 20 kamper og scoret ett mål. Fire av de kampene har kommet i år.

Julaften kom han inn på slutten i 2-1-seieren over Kilmarnock - i kveld kan han bli den som sender de grønne til himmels.

- Smigrende
På motsatt banehalvdel står navnebroren Thomas Kind Bendiksen. Han har endelig begynt å få tillit i Rangers-drakta etter overgangen fra 2.-divisjonsklubben Harstad i 2007. Nå er midtbanespilleren blitt tilbudt en ny kontrakt da den nåværende avtalen går ut 31. desember.

<strong>KAN OVERTA TABELLTOPPEN:</strong> Thomas Rogne og Celtic lå på det meste 15 poeng bak Rangers, men før kveldens storkamp er avstanden krympet til ett poeng. Foto:  REUTERS/Russell Cheyne
KAN OVERTA TABELLTOPPEN: Thomas Rogne og Celtic lå på det meste 15 poeng bak Rangers, men før kveldens storkamp er avstanden krympet til ett poeng. Foto: REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

- Jeg er blitt tilbudt en ny kontrakt med klubben i to og et halvt år. Det er veldig smigrende og det tyder på at Rangers har troen på meg, sier 22-åringen til ANB.

Han har spilt to kamper for Rangers denne sesongen, begge i desember. Først fra start hjemme mot Dunfermline, og så som innbytter hjemme mot Inverness.

Trives godt
Harstad-gutten har slitt med kneskade og med bare to kamper for Rangers, er Kind Bendiksen usikker på hva han velger å gjøre.

- Jeg trives veldig godt i Glasgow, men likevel må riktig karrierevalg gjøres. Etter en lang skadeperiode er jevnlig spilletid veldig viktig for meg. Jeg skal bruke jula godt og tenke over veien videre, sier 22-åringen.

Men først:

Hatoppgjøret på Celtic Park foran 60 000 elleville fans.

<strong>SKADEPLAGET:</strong> Thomas Kind Bendiksen har gått skadet lenge, men har fått sjanser for Rangers den siste måneden. Nå har han også fått tilbud om ny kontrakt, men er usikker på hva han ønsker å gjøre.  
Foto: Colorsport/Digitalsport
SKADEPLAGET: Thomas Kind Bendiksen har gått skadet lenge, men har fått sjanser for Rangers den siste måneden. Nå har han også fått tilbud om ny kontrakt, men er usikker på hva han ønsker å gjøre. Foto: Colorsport/Digitalsport Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer