I kveld kjemper de om tre VM-belter. Men Fury truet med å trekke seg i siste liten

Misfornøyd med underlaget.

MØTES TIL DYST: I kveld møtes Vladimir Klitsjko og Tyson Fury til kamp om tre VM-belter. Foto: Reuters / Lee Smith
MØTES TIL DYST: I kveld møtes Vladimir Klitsjko og Tyson Fury til kamp om tre VM-belter. Foto: Reuters / Lee SmithVis mer

(Dagbladet): I kveld og utover natten bokser ukrainske Vladimir Klitsjko og britiske Tyson Fury om førstnevntes WBA-, IBF- og WBO-belter. Kampstart ventes et sted mellom klokka 23 og midnatt norsk tid, men oppbyggingen til den store begivenheten har ikke foregått helt uten dramatikk.

Fury har nemlig truet med å trekke seg. Det fordi han er misfornøyd med underlaget det skal bokses på i Düsseldorf.

Ifølge The Guardian var Fury veldig misfornøyd med underlaget, og mente det var for mykt. Tittelutfordreren mente det til og med kunne være et bevisst forsøk fra Klitsjko på å gjøre ham treigere.

Men britens agent bekreftet i dag at kampen går som planlagt.

- Det er på etter to timer, det er kamp-tid, skrev Asif Vali på Twitter.

Ifølge BBC har underlaget blitt revet opp og endret på for å gjøre det bedre.

Klitsjko, som for øvrig er en del av samme promotorselskap som Cecilia Brækhus, har ikke tapt en boksekamp på over ti år. I karrieren har han bare tapt tre. Fury, på sin side, har vunnet alle sine 24 kamper.

- Jeg har møtt mange boksere, men denne gangen møter jeg en fyr som er ung. Han blir en virkelig utfordring, sa Klitsjko nylig.

PS! Lenge var det planlagt at Cecilia Brækhus skulle gjøre comeback etter skaden under kveldens stevne i Düsseldorf. Det blir imidlertid utsatt til neste år.