MEDALJEDRØM: Ragnhild Mowinckel trives godt i bakken i Beaver Creek. I går kjørte hun inn til andreplass på utfortreningen. I dag er det medalje i super-G som gjelder. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
MEDALJEDRØM: Ragnhild Mowinckel trives godt i bakken i Beaver Creek. I går kjørte hun inn til andreplass på utfortreningen. I dag er det medalje i super-G som gjelder. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

I kveld kjører Ragnhild (22) for medalje i VM: - Jeg drømmer om å vinne

Spår godt norsk mesterskap.

BEAVER CREEK (Dagbladet) I dag starter VM i alpint med kvinnenes super-G ned Raptor- løypa i Beaver Creek.

På startstreken blant storfavoritter som Lindsey Vonn, Anna Fenninger, Lara Gut og Tina Maze står 22 år gamle Ragnhild Mowinckel fra Molde.

I det siste verdenscuprennet i super-G før VM noterte hun seg for en sjuendeplass, noe som er karrierebeste. Hun fikk også med seg en femteplass i storslalåmen i Kühtai i romjula. Nå drømmer hun om å ytterligere et skritt opp.

- Jeg tenker absolutt på muligheten for å kjempe om en medalje. Når jeg står på start drømmer jeg jo om å vinne. Det er målet. Jeg vet det er tøft, men nå er jeg mye nærmere at det skal skje enn jeg har vært før. Jeg har smakt på følelsen og drømmen om å ta en medalje, for i et mesterskap er det jo topp 3 som gjelder, og ingenting annet, sier hun til NTB.

Og ikke uten grunn. I går var hun nest raskest av samtlige på utfortreningen.

- Utrolig gøy Tidligere landslagssjef og NRK-ekspert Marius Arnesen vil kanskje ikke rangere Mowinckel som den aller største medaljekandidaten, men tror så absolutt hun kan overraske.

- Jeg tror vi kan vente oss et veldig spennende og bra mesterskap, også sett med norske øyne. Hvordan resultatene blir er det vanskelig å si, men Norge vil være med på å prege så og si alle rennene, sier han til Dagbladet.

At Norge nå også har medaljekandidater på damesiden er noe Arnesen legger spesielt vekt på.

- Det er utrolig gøy at også damene har hevet seg. Uansett hvilket renn det er kan vi glede oss, og vi har all grunn til å håpe på gode norske prestasjoner, sier han.

Flere kandidater I tillegg til Mowinckel består den norske dametroppen av Nina Løseth og Maria Tviberg.

19 år gamle Tviberg, som har blitt topp 20 i sine to starter i verdenscupen, er kanskje først og fremst med for å få mesterskapserfaring, mens Løseth seiler opp som en medaljekandidat i slalåm med fire topp ti-plasseringer i år med en tredjeplass i Zagreb som bestenotering.

- Det er veldig gledelig med jentene. Nina har vært stabilt god i hele vinter, og har til og med vært på pallen. Hun er så absolutt en medaljekandidat, sier TV2s alpinekspert Lars Elton Myhre til Dagbladet.

- Han er den store Likevel er begge ekspertene skjønt enige om at det er blant gutta Norge har de største medaljehåpene.

- Det er Jansrud som er den store. Han er desidert best i verden i både utfor og super-G, samt at han trives i Beaver Creek. I OL satte han preg på alt han kjørte, og har flere kort å spille på i flere disipliner, sier Arnesen.

Myhre peker på at også teknikerne kan få et godt mesterskap.. Både Henrik Kristoffersen, Sebastian Solevaag og Jonathan Nordbotten har vist oppløftende form i slalåm, og i storslalåm kan Leif Kristian Haugen vise til to åttendeplasser.

- Det er absolutt spennende. Henrik er en medaljekandidat, og Sebastian er heller ikke langt unna. Det er klart at mye skal stemme for ham kontra Henrik, men det er bra ut. I tillegg mener jeg at Leif Kristian kan være med som en slags mulig bronsejoker bak Marcel Hirscher og Ted Ligety i storslalåm.