TO AV TRE SKAL PÅ BENKEN I KVELD: Enten må Diego Llorente (venstre), Borja Mayoral (midten) eller Martin Ødegaard (høyre) se kampen mellom Real Madrid og Almeria fra tribunen i kveld. Dersom Martin Ødegaard får spille blir han ikke bare første nordmann i Real Madrid-drakt, han blir også tidenes yngste spiller på Real Madrids a-lag.Foto: Getty Images / NTB Scanpix
TO AV TRE SKAL PÅ BENKEN I KVELD: Enten må Diego Llorente (venstre), Borja Mayoral (midten) eller Martin Ødegaard (høyre) se kampen mellom Real Madrid og Almeria fra tribunen i kveld. Dersom Martin Ødegaard får spille blir han ikke bare første nordmann i Real Madrid-drakt, han blir også tidenes yngste spiller på Real Madrids a-lag.Foto: Getty Images / NTB ScanpixVis mer

I kveld må enten Diego, Borja eller Martin gå skuffet opp på tribunen når Real Madrid spiller

Bare plass til to av disse tre på benken.

(Dagbladet): Klokka 20 i kveld får Martin Ødegaard muligens sjansen til å bli tidenes yngste iført den hvite Real Madrid-drakta.

Et ras av skader på sentrale spillere har åpnet veien for flere av hovedstadsklubbens unge talenter, og i går tok manager Carlo Ancelotti ut Martin Ødegaard, Diego Llorente og Borja Mayoral til bruttotroppen som skal møte Almeria på Santiago Bernabeu i kveld.

- Det er tre spillere fra Castilla (B-laget) med i troppen. Ødegaard, Borja Mayoral og Diego Llorente. To av dem vil være med på benken og ha mulighet til å spille, sa Ancelotti på gårsdagens pressekonferanse, og avslørte samtidig at én av de tre Castilla-spillerne kom til å sitte skuffet igjen på tribunen, og ikke benken, i kveld.

Rundt klokka 19, altså én time før kampstart, får vi vite hvem av de tre som ikke får sitte på sidelinja når dommeren blåser i gang kampen.

Stopper og spiss
Verken Llorente eller Mayoral er ukjente navn for de innvidde i Real Madrid-kretser. Llorente har allerede debutert for A-laget. Mot Osasuna i sesongavslutningen 2013 fikk han noen små minutter for Alvaro Arbeloa.

Llorente er midtstopper og godt etablert på Real Madrids b-lag, Castilla, der han i vår har spilt sammen med Martin Ødegaard. Llorente var blant annet på banen da Ødegaard scoret sitt hittil eneste mål for Castilla.

Mayoral, derimot, er ikke en etablert b-lagsspiller. Attenåringen, som i likhet med Llorente er oppfostret i Real Madrid, har bare to innhopp for Castilla i år, men scoret blant annet i b-lagets siste kamp.

Mayoral tilhører egentlig juniorlaget til Real Madrid og har bøttet inn mål for dem i år. Mayoral scoret sju mål på sju kamper i Uefas Champions League for ungdom, og endte på tredjeplass på toppscorerlista i turneringen til tross for at Real Madrids juniorlag røyk ut mot Porto allerede i åttedelsfinalen.

Valget
I kveld mangler altså Luka Modric, Gareth Bale, Karim Benzema, Sami Khedira og Daniel Carvajal fra Real Madrid-troppen. Mye av den offensive slagkraften er borte, og dermed blir spørsmålet om Ancelotti tar sjansen på to offensive spillere fra Castilla på benken, eller om han velger bort én av Ødegaard og Mayoral til fordel for defensiv backup i form av Llorente.

- Jeg synes skadesituasjonen sier like mye den ene veien som den andre. To bak, to på midten og to foran. Seks forsvarere skal holde i troppen mot Almeria, men kanskje vil Ancelotti ha en til. Da er det én plass igjen, og da krysser vi fingrene, skriver C Mores ekspert på spansk fotball, Petter Veland, til Dagbladet.