Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I kveld må feilene lukes bort

Ny blemme kan bli kostbar for håndballjentene.

SISTE FORSØK: Kristine Lunde-Borgersen kunne - med maks klaff - berget ett poeng for Norge på direkte frikast i siste sekund, men den franske muren bremset skuddet. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX
SISTE FORSØK: Kristine Lunde-Borgersen kunne - med maks klaff - berget ett poeng for Norge på direkte frikast i siste sekund, men den franske muren bremset skuddet. Foto: LISE ÅSERUD / NTB SCANPIX Vis mer


Følg Sverige - Norge direkte klokka 22.15

LONDON (Dagbladet): Tamt forsvarsspill og for mange tekniske feil i angrep gjorde at Norge tapte åpningskampen i OL mot Frankrike.

I kveld skal de regjerende EM-, VM- og OL-mestrene møte Sverige, som også tapte sin første kamp (mot Danmark).

Laget som taper vil ligge helt sist i gruppa etter to av fem kamper. Det kan bli skjebnesvangert. For selv om fire av seks lag i gruppa går videre, er det en tett gruppe uten direkte svake lag.

Sør-Korea har kommet best fra det i åpningen, med seirer mot Spania og Danmark. Tidligere i ettermiddag reddet Frankrike uavgjort mot Spania etter å ha ligget under nesten hele kampen.

Thorir Hergeirsson håper hver og en i det norske laget kan heve seg litt. Tilsammen vil det kanskje være det som gjør utslaget i kveld.

- Hvis hver og en får én liten ting de kan justere til i morgen, blir det samlet sett et veldig løft, sa landslagssjefen til Dagbladet i går.

Håndballjentene har vært omtalt som Norges største gullfavoritter, men om det går galt også mot Sverige i kveld, må det kanskje revurderes.

Kaptein Marit Malm Frafjord er klar over at forventningene til laget er enorme, men minner om at små marginer kan avgjøre.

- Folk forventer at vi kommer hjem med gull, men det er jo et OL, og det er i hvert fall 11 veldig bra lag her. Vi vant gull i Beijing, men  det er ikke så mange som snakker om semifinalen der vi scoret - kanskje ikke i siste sekund engang, kanskje etter siste sekund - og gikk til finalen. Så det er veldig marginalt, og det virker det som folk glemmer litt, sier hun.

Følg Sverige - Norge direkte klokka 22.15

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media