CHAMPIONS LEAGUE: Guro Reiten og resten av LSK Kvinner står overfor en slags eksamen i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
CHAMPIONS LEAGUE: Guro Reiten og resten av LSK Kvinner står overfor en slags eksamen i dag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

LSK Kvinner mot Zvezda i Champions League

I kveld må LSK overbevise: - En eksamen

Torsdag skal Norges klart beste kvinnelag ut i 16-delsfinale i mesterligaen mot russiske Zvezda. – Vi må opp mot vårt aller beste, sier LSK-trener Heidi Riise.

I helgen ble LSK Kvinner seriemester fem runder for slutt. Heidi Riises jenter har ikke avgitt ett eneste poeng i den hjemlige serien etter 17 spilte kamper.

Torsdag venter internasjonal motstand når russiske Zvezda kommer på besøk i mesterligaens 16-delsfinale. Det er et oppgjør der de norske jentene må finne seg i å få favorittstempelet.

- Jeg tror mange ser på oss som favoritter etter trekningen, men vi vet at vi må opp på vårt aller bestei alle kamper i denne turneringen, sier Riise til NTB.

LSK-treneren har ikke sett torsdagens motstander live, men har forberedt seg gjennom videoer og statistikker.

- Men det er stort sett samme troppen som de brukte i mesterligaen i fjor mot Montpellier. Det er voksne spillere, fysisk robuste. Det er det vi må matche.

- Dette er en kamp vi kan styre litt. Men så er det fysikken og de elementene vi må håndtere på en god måte, sier hun og legger til at de har dratt med seg tidligere mesterliga-erfaring til årets turnering.

- Den erfaringen vi gjorde mot Manchester City i fjor (1-7 sammenlagt) har vi forsøkt å legge til rette for i treningshverdagen, så får vi se om vi ser igjen kapasiteten og fysikken vi har jobbet med.

- Det blir en slags eksamen, sier Riise.

Avaldsnes spilte onsdag sin mesterligakamp mot Ada Hegerberg og hennes Lyon. Den endte med 2-0-seier til de franske gjestene.

Returkampene i mesterligaen spilles 26. og 27. september.