I kveld møter de Tottenham. Til helga venter en kamp for tilværelsen i Tippeligaen

Veien er lang fra White Hart Lane til Sarpsborg Stadion.

KAMP FOR TILVÆRELSEN: I helgen kunne Tromsø-spillerne juble for tre poeng mot serieleder Rosenborg. I kveld gjester de Tottenham på White Hart Lane. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
KAMP FOR TILVÆRELSEN: I helgen kunne Tromsø-spillerne juble for tre poeng mot serieleder Rosenborg. I kveld gjester de Tottenham på White Hart Lane. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpixVis mer

• Følg Tottenham-Tromsø i vårt Fotballstudio fra 21.05

(Dagbladet): I kveld gjester Agnar Christensen, Steinar Nilsen og resten av Tromsø White Hart Lane i Nord-London. «Gutan» skal forsvare Norges ære i Europa denne sesongen, og det hele begynner borte mot Tottenham.

Det er ikke til å komme utenom at det blir et tøft kampprogram fremover for laget fra Ishavsbyen. Laget er ennå ikke på trygg grunn hjemme i Tippeligaen, men assistenttrener Steinar Nilsen vil ikke spekulere i hvordan det vil prioriteres fremover.

- Vi har et veldig godt lag, og det er for tidlig å si noe om hvem vi bruker i hvilke kamper. Det blir tøft med mange kamper i Europa, men samtidig er det først og fremst en god erfaring og en god opplevelse, sier Nilsen til Dagbladet.

Erfarne i Europa Nilsen har vært ute i Europa med TIL tidligere både som spiller og trener. Aller best husker han en kald oktoberkveld i 1997 da Ruud Gullits Chelsea gjestet Alfheim.

- Min største opplevelse som spiller var mot Chelsea på Alfheim. Da scorte jeg jo også. Det var veldig stort. Men jeg har mange gode opplevelser med Tromsø i Europa, sier Nilsen.

Nilsen forteller videre at analysen allerede er gjort og spilleplanen er lagt. Han vil riktignok ikke overdrive sin egen rolle her, men vedgår at han har erfaring som kan komme godt med.

- TIL som klubb har masse erfaring med Europa. Det samme har Agnar, og det er viktig foran en så god motstander som i dag. Fra mitt ståsted handler det mest om å kunne bidra i forberedelsesfasen, sier han.

- Tippeligaen er viktigst «Gutan» fra Tromsø vil neppe vinne tribunekampen i kveld, men Alf Edvard Masternes, leder i klubbens supporterklubb Isberget, drømmer om 1 000 TIL-supportere på White Hart Lane.

- Ifølge opplysninger fra klubben er det solgt omlag 600 billetter, og i tillegg bor det jo mange nordmenn i London. Vi er jo det eneste norske laget i Europa i år, så vi satser på at det kommer en del, sier han til Dagbladet.

Der Nilsen ikke ville si noe om prioritering av spillertroppen, er Masternes klar på hva som er viktigst for supporterne.

- De spillerne som er på A-laget må bli disponert riktig. Vi har mange kamper, og det viktigste er å bevare plassen i Tippeligaen. Det blir en fantastisk høst, men for oss som supportere er Tippeligaen viktigst, sier han.