Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I kveld møtes rivalene som er blitt kamerater

- Vi vil aldri oppleve en ny match som dette, sier tidligere tennisproff.

NYTT MARATONMØTE?:  John Isner (t.v.) møter Nicolas Mahut i Wimbledon-turneringen i tennis i kveld. Da spillerne møttes i fjor varte kampen i 11 timer og fem minutter. - Jeg tror ikke på en reprise, sier tidligere tennisprof Christian Ruud. Foto AP Photo/Alastair Grant.
NYTT MARATONMØTE?: John Isner (t.v.) møter Nicolas Mahut i Wimbledon-turneringen i tennis i kveld. Da spillerne møttes i fjor varte kampen i 11 timer og fem minutter. - Jeg tror ikke på en reprise, sier tidligere tennisprof Christian Ruud. Foto AP Photo/Alastair Grant. Vis mer

(Dagbladet): I dag møtes superserverne igjen. Amerikanske John Isner og franske Nicolas Mahut spilte den lengste tennismatchen i historien da de møttes i Wimbledon i fjor.

Kampen varte i 11 timer og fem minutter, og ble spilt over tre dager. Den forrige rekorden var på seks timer og 33 minutter.

- Det er helt ekstremt. Sånn skjer bare en gang hvert 50. år. Sannsynligvis vil vi aldri oppleve en ny kamp som dette, sier den tidligere norske tennisproffen Christian Ruud til Dagbladet.

BEVISET: Her poserer spillerne ved resultattavla. Vanvittige 70-68 ble resultetet i femte set mellom Isner (t.v.) og Mahut da de møttes forrige sommer. Foto: AP Photo/Alastair Grant.
BEVISET: Her poserer spillerne ved resultattavla. Vanvittige 70-68 ble resultetet i femte set mellom Isner (t.v.) og Mahut da de møttes forrige sommer. Foto: AP Photo/Alastair Grant. Vis mer

Sifrene ble til slutt 6-4, 3-6, 6-7 (7-9), 7-6 (7-3), 70-68 i Isners favør. Siden maratonøkten i fjor, har de to hardtslående gutta blitt kamerater.

- For å være ærlig, så hadde vi aldri vekslet et ord før vi møttes i fjor, sier John Isner ifølge BBC.

- Nå har vi jevnlig kontakt via sms og jeg er blitt godt kjent med ham. Han er en skikkelig hyggelig fyr, sier amerikaneren.

EKSPROFF: Christian Ruud.
EKSPROFF: Christian Ruud. Vis mer

Så gjenstår det å se om vennskapet fortsetter etter dagens kamp, som etter planen skal spilles på «Court Three» rundt klokka 19 i kveld.

- Ikke reprise Christian Ruud følger fortsatt sporten tett, og han så store deler av fjorårets batalje. Det er ti år siden han selv la opp som profesjonell spiller.

- Av dagens Wimbledon-spillere har jeg møtt blant annet amerikanske Mardy Fish. Samtidig har jeg jo spilt litt ball med Roger Federer før en match. Men da var han ung, sier Ruud med et smil.

Ruud skal kommentere årets Wimbledon-turnering som sendes på Canal+. Han tror ikke på en reprise mellom Isner og Mahut i årets første runde.

EN AV FAVORITTENE:  Roger Federer er Ruuds favoritt til å vinne årets Wimbledon. Han vant turneringen sist i 2009, men har totalt seks seire. Foto: AP Photo/Alastair Grant.
EN AV FAVORITTENE: Roger Federer er Ruuds favoritt til å vinne årets Wimbledon. Han vant turneringen sist i 2009, men har totalt seks seire. Foto: AP Photo/Alastair Grant. Vis mer

- Det er klart både media og publikum har store forventinger til kampen, men jeg tror ikke vi er i nærheten å få en reprise. Det er veldig mye tilfeldigheter som gjør at en kamp utvikler seg sånn, sier han.

- Isner bedre på gress I Wimbledon spilles det ikke «tiebreak» i avgjørende set, og spillerne er derfor nødt til å bryte servegamet til motstanderen og vinne med to games.

Slik forklarer den tidligere tennisproffen at en tennismatch kan vare så lenge:

- Begge var nok slitne før de gikk på banen, og tennis blir en mental prøve dersom man spiller for lenge. Da blir det vanskelig å returnere motstanderens serv, og jeg tror begge fokuserte mer på å serve framfor å bryte motstanderen sin da de møttes sist. For eksempel Isner som er 206 centimeter, har en kjempefordel da han server, men så ut til å samle krefter og spilte halvslapt i returspillet, sier Ruud.

GLADE JENTER: Serena Williams (t.v.) og Caroline Wozniacki er blant jentene som regnes som de største favorittene blant kvinnene. Foto: REUTERS/Toby Melville
GLADE JENTER: Serena Williams (t.v.) og Caroline Wozniacki er blant jentene som regnes som de største favorittene blant kvinnene. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

Det var Isner som tok en knepen seier i forrige Wimbledon-møte. Nordmannen tror Isner er best også i år.

- Isner er i best form og er generelt en bedre spiller. Gress er det raskeste underlaget man spiller tennis på, og Mahut er god på gresset. Jeg tror likevel Isner vinner, sier Ruud, som selv har spilt Wimbledon fem ganger.

- Federer favoritt Sveitsiske Roger Federer har vunnet Wimbledon seks ganger, senest i 2009. I år er det spanske Rafael Nadal og serbiske Novak Djokovic som har best resultater på tennisbanen, men Ruud tror den sveitsiske veteranen vinner årets gressturnering i England.

- Jeg holder Federer som knapp favoritt. Han har bedret spillet sitt utover sesongen og er mentalt tilstede og fysisk god. Blant utfordrerne finner vi Nadal, Djokovic og hjemmehåpet Andy Murray, sier Ruud.

- Tror ikke på Caroline Danske Caroline Wozniacki er rangert som verdens beste kvinnelige tennisspiller, men hun jakter fortsatt sin første Grand Slam-seier (Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open).

RUUDS FAVORITT: Maria Sjarapova har slitt med formen de siste årene, men er Christian Ruuds favoritt til å vinne kvinneklassen. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN
RUUDS FAVORITT: Maria Sjarapova har slitt med formen de siste årene, men er Christian Ruuds favoritt til å vinne kvinneklassen. Foto: AFP PHOTO / ALEXANDER KLEIN Vis mer

- Jeg tror ikke Wozniacki vinner i år. Hun er for defensiv til å lykkes på gresset og server heller ikke spesielt godt, sier Ruud, som spår en åpen kvinneklasse i år.

- Dersom Williams-søstrene hadde hatt en optimal oppladning til turneringen, ville nok de vært storfavoritter. Personlig tror jeg Maria Sjarapova vinner. Det er 15 spillere som er gode nok til å vinne, sier nordmannen.

SLITSOMT: De spilte tidenes lengste tenniskamp da de møttes i Wimbledon forrige sommer. I kveld møtes John Isner og Nicolas Mahut igjen . Foto:   REUTERS/Alastair Grant/Pool
SLITSOMT: De spilte tidenes lengste tenniskamp da de møttes i Wimbledon forrige sommer. I kveld møtes John Isner og Nicolas Mahut igjen . Foto: REUTERS/Alastair Grant/Pool Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media