Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I kveld møtes «sheriffen» og «playboyen» til avgjørende kamp i NFL-sluttspillet

To legender gjør opp om Super Bowl-billetten.

RIVALER: Tom Brady (t.h.) forsøker å få et håndtrykk av Peyton Manning (t.v.). Brady har vunnet ti av 14 møter dem i mellom. Foto: Jared Wickerham/Getty Images/AFP/NTB Scanpiz
RIVALER: Tom Brady (t.h.) forsøker å få et håndtrykk av Peyton Manning (t.v.). Brady har vunnet ti av 14 møter dem i mellom. Foto: Jared Wickerham/Getty Images/AFP/NTB Scanpiz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tom Brady (36) og Peyton Manning (37) er kanskje tidenes to beste quarterbacker i NFL. I kveld får bare én av dem billett til Super Bowl om to uker, i det som fort kan bli det siste møtet mellom de to.

Til sammen har de sju Super Bowl-opptredener, 22 Pro Bowls (NFLs All Star-kamp) og haugevis av NFL-rekorder. Brady regnes for å være den mest suksessrike av de to, all den tid han har vunnet Super Bowl tre ganger mot Mannings ene.

Men alt dette er historie når finalen i AFC-avdelinga sparkes i gang i Denver i kveld.

En plass i én av verdens allers største idrettsbegivenheter står på spill. Blir det Manning i hans andre sesong som Broncos-spiller, eller Brady i sin sesong nummer 14 for New England Patriots?

Dramatisk sist gang Umulig å spå, mener Jermund Berg, som står bak Twitter-kontoen NorNFL og skal bidra under Viasats Super Bowl-sending.

- Før sesongen tipper jeg at Seahawks skulle møte Broncos i Super Bowl, så jeg holder meg til det. Men det vil overraske meg hvis det ikke blir jevnt. Manning har et rykte på seg for å ikke være god når det gjelder i sluttspillet, samtidig som Brady har dårlig erfaringer mot Broncos - han har bare vunnet fem av elleve kamper mot dem, sier Berg til Dagbladet.

Én av disse seirene kom i det høydramatiske oppgjøret i slutten av februar. Manning, som satte en haug av enkeltsesongrekorder i fjor, ledet laget fra Colorado til en komfortabel 24-0-ledelse etter halvspilt kamp.

Oppgjøret virket avgjort, men mannen til Gisele Bündchen ville det annerledes.

Fem strake touchdowns førte Patriots foran med 31-24. Kampen gikk til slutt til spilleforlengelse, og der trakk patriotene fra Boston det lengste strået.

Respekterte Kvalitetene på banen er det ingenting å si på. Utenfor banen er de to derimot vidt forskjellige. Brady er gift med en supermodell (nevnte Bündchen) og har et mer playboyaktig image, mens Manning for det meste holder seg til å lage familievennlige reklamefilmer når han er i rampelyset.

Forskjellene merkes også i kallenavnene.

NFL-EKSPERT: Jermund Berg har fulgt NFL tett i flere år, og skal bidra når Viasat sender Super Bowl om to uker. I tillegg står han bak Twitter-kontoen NorNFL. Foto. Stig Emil Sandland.
NFL-EKSPERT: Jermund Berg har fulgt NFL tett i flere år, og skal bidra når Viasat sender Super Bowl om to uker. I tillegg står han bak Twitter-kontoen NorNFL. Foto. Stig Emil Sandland. Vis mer

Mens Brady altså kan regnes for å være en aldri så liten playboy, kalles Manning ofte «sheriffen».

Grunnen er at han ofte gjør mange småjusteringer før snapen (igangsettingen av et play), og ofte bruker såkalt hurry-up offense for å hindre forsvaret i å gjøre de nødvendige justeringene.

- Manning er nok den som er mest respektert av de andre spillerne i ligaen, mens Brady følger like bak. Begge har naturlig nok voldsom respekt hos resten av ligaen, forteller Berg.

Utenomsportslige oppfatninger av stjernenes personlighet har selvsagt ingenting å si når de to gigantene braker sammen i «Mile High City». Om Broncos og Patriots har to tilnærmet like gode quarterbacker, er det de blåkleddes spill langs bakken som kan bli avgjørende.

- De siste ukene har løpespillet til Patriots imponert minst like mye som pasningsspillet, sier Berg.

Hvem som skal spille i årets Super Bowl får vi altså svar på i løpet av natta.

Hele Norges coronakart