I kveld møtes Tippeligaens to beste spillere

Bolaños mot Thioune.

MOLDES ENER: Med et register og pasningsspill som er sjelden vare her oppe i nord har Makthar Thioune bidratt massivt til Moldes poengsanking. Følg oppgjøret mot Start i kveld direkte på Dagbladet.no.
Foto:Svein Ove Ekornesvåg /SCANPIX.
MOLDES ENER: Med et register og pasningsspill som er sjelden vare her oppe i nord har Makthar Thioune bidratt massivt til Moldes poengsanking. Følg oppgjøret mot Start i kveld direkte på Dagbladet.no. Foto:Svein Ove Ekornesvåg /SCANPIX.Vis mer

|||(Dagbladet.no): Følg Start - Molde direkte her klokka 19.00!

Få hadde vel på forhånd regnet med at Starts Cristian Bolaños og Moldes Makhtar Thioune skulle være de to største stjernene halvveis ut i fotballåret.

Thioune var et helt ubeskrevet blad som kom til Molde fra Sparta Sarpsborg. Bolaños kom fra et mislykket opphold i danske Odense.

I kveld møtes de to artistene til toppkamp på Sør Arena. Både Start og Molde kan med seier klarte opp forbi Odd og til sølvplass.

Ett ord kan beskrive våren 2009 for de to importerte midtbanespillerne: suksess.

Topper alle statistikker
Cristian Bolaños topper Dagbladets spillerbørs med et snitt på 6 blank, mens Thioune er andremann med et snitt på 5,92 (Karakterer fra 1-10).

Og det er ikke Dagbladets skribenter som har mistet dømmekraften: de topper også børsene hos VG og Fedrelandsvennen.

De topper lista for antall målgivende pasninger og Bolaños har banket inn fem mål - flere av de fra den aller øverste hylla.

Ladet batteriene

Bolaños manglet da Start fikk stryk før landslagspausen i Fredrikstad. Oppholdet hjemme i Costa Rica skal ha gjort 25-åringen godt.

- Det var deilig å være hjemme noen dager og hilse på familie og venner. Det er viktig å lade batteriene noen ganger. Siden vi tapte sist er det viktig med seier i kveld, sier Bolaños til Fedrelandsvennen.

Start-trener Knut Tørum har sett tegn på at avbrekket har gjort juvelen godt.

- Han har vært litt ujevn i de siste kampene, men nå går han rundt å smiler fra øre til øre. Han har hatt en annen sprut i spillet sitt på trening, sier Tørum.

MATCHVINNER: Cristian Bolanos har vært avgjørende for Starts overraskende gode vårsesong. I kveld står han ansikt til ansikt med Makhtar Thioune.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MATCHVINNER: Cristian Bolanos har vært avgjørende for Starts overraskende gode vårsesong. I kveld står han ansikt til ansikt med Makhtar Thioune. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer