Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I kveld skjedde det noe med Barcelona som ikke har skjedd på over fem år

Rayo Vallecano med sjokkstatistikk mot stjernegalleriet.

Rayo Vallecano - Barcelona 0-4 (0-1)

(Dagbladet): Barcelona fortsetter å sanke trepoengere i La Liga, og denne gangen var det bunnlaget Rayo Vallecano som fikk unngjelde. Forrige sesongs to oppgjør mellom lagene endte med seks poeng til Barcelona og 12-0 i målforskjell (7-0 hjemme, og 5-0 borte), og det var derfor ikke mange som levnet hjemmelaget en sjanse i kveld.

Pedro Rodriguez hadde en stor kveld, og scoret hattrick i løpet av 40 minutter. Tjue minutter før slutt ble Pedro elegant frispilt av Neymar, og kunne enkelt legge på til 3-0 for Barcelona. Lionel Messi hadde scoret fire mål mot Rayo Vallecano på to kamper, men kom ikke på scoringslista i kveld. Det gjorde imidlertid Cesc Fabregas.

Xavi har notert seg for en del målgivende pasninger gjennom karrieren, og viste at han ikke har glemt gamle kunstner da han sendte Fabregas gjennom forsvaret med en fin stikker. Den tidligere Arsenal-spilleren takket for muligheten, og banket ballen i hjørnet.

Sjokkstatistikk Noe av det mest oppsiktsvekkende som likevel skjedde var at Barcelona ikke hadde ballen mest i løpet av kampen. Rayo Vallecano vant ballinnehav-statistikken med 51 mot 49 prosent. Det var første gang på 316 kamper at ikke katalanerne hadde ballen mest, melder @2010MisterChip på Twitter. Sist var i mai 2008 da laget møtte rivalen Real Madrid som vant 4-1.

- Valdes slo ofte ballen langt? Rayo presset høyt, banen er liten, så småpasninger er vanskelig. I disse kampene må du vinne andreballen, sa Barca-manager Gerardo Martino etter kampen, ifølge anerkjente barcastuff på Twitter.

Midstopper Martin Montoya hadde følgende å si om ballbesittelsen:

- Vi spiller på samme måte, vi bruker bare færre pasninger. Hvis vi kan gjøre det samme med 3-4 pasninger som vi gjorde med tjue pasninger tidligere, så er det bedre.

Pedro-show Det tok en snau halvtime før bortelaget tok ledelsen. Lionel Messi tryllet litt like utenfor boksen, og sendte Pedro Rodriguez gjennom med en enkel stikker. Angriperens avslutning var perfekt, og seilte inn i lengste hjørne. Litt seinere ble han også tomålsscorer.

Cesc Fabregas så ut til å være i offside da han skar gjennom på venstrekanten og fant en umarkert Pedro i boksen. Sistnevnte unyttet muligheten på beste vis, og ekspederte inn sin fjerde scoring på fem seriekamper.

Barcelona hadde god kontroll i første omgang, men hjemmelaget fikk en gylden mulighet til å utlikne fra krittmerket. Den tidligere Barcelona-spilleren Roberto Trashorras så veldig nervøs ut da han gikk frem for å ta straffen, og sendte den nesten rett på Barca-keeper Victor Valdes.

Neymar var også nære å komme på scoringslista, men et av forsøkene til brasilianeren smalt i stolpen. Barcelona står nå med fem strake seire i La Liga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media