I kveld spilles oppgjøret der alt kan skje: - De fikk Djengis Khans soldater til å se ut som speidere

Ikke akkurat en «friendly».

- ALDRI EN VENNSKAPSKAMP: Oppgjørene mellom Skottland og England betyr noe hver eneste gang. Her støtter skotske fans laget sitt på Wembley i fjor (t.v.), mens Paul Gascoigne feirer sitt ikoniske mål under EM i 1996. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Scanpix og Ady Kerry / Reuters / NTB Scanpix
- ALDRI EN VENNSKAPSKAMP: Oppgjørene mellom Skottland og England betyr noe hver eneste gang. Her støtter skotske fans laget sitt på Wembley i fjor (t.v.), mens Paul Gascoigne feirer sitt ikoniske mål under EM i 1996. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Scanpix og Ady Kerry / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Du trenger ikke å ha spesielt god kunnskap om 700 år gamle slag med pil og bue og sverd eller ha fulgt høstens folkeavstemning om skotsk løsrivelse for å ha forstått at fotballkampene mellom England og Skottland er noe helt, helt spesielt.

Historisk sett er det nemlig fotballkampen som har det aller meste, og i kveld kommer det 112. oppgjøret mellom de to øyrivalene.

Og selv om det er bare en «vennskapskamp» som spilles på Ronny Deilas hjemmebane Celtic Park, kommer det som skjer i kveld sannsynligvis til å likne lite på alt annet enn noe som har med vennskap å gjøre.

Blir forbanna - Det man må forstår er hvor viktig dette oppgjøret er for spillerne, hvor mye det betyr for oss. Men vi vet at engelskmennene ikke bryr seg om oss - de kan vel ikke bry seg mindre om skotsk fotball - og for å være helt ærlig - det gjør oss skikkelig forbanna, sier Skottlands Scott Brown, ifølge Daily Record.

- Det kan jo riktignok hende at de ikke vet at de gjør oss sinna engang. De har en eller annen følelse av at de er mye bedre enn oss, og det er derfor vi spiller denne kampen med en vanvittig motivasjon etter å bevise noe, legger han til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer