I kveld tar United-fansen farvel med Solskjær for tredje gang

- Overraskende, sier United-redaktør.

SLUTT: Ole Gunnar Solskjær la opp høsten 2007 og ble hedret med testimonialkamp august året etter. Nå blir nordmannen gjort ære på igjen. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
SLUTT: Ole Gunnar Solskjær la opp høsten 2007 og ble hedret med testimonialkamp august året etter. Nå blir nordmannen gjort ære på igjen. Foto: EPA/LINDSEY PARNABYVis mer

• Fotballstudio: Følg og diskuter både United-Arsenal og Solskjærs opptreden

(Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær ble hyllet av Manchester United-supporterne både da han fikk æresvakt før Roy Keanes retur som Sunderland-trener i september 2007, og under testimonalkampen mot Espanyol i august 2008.

Sistnevnte var 37-åringens avskjed som spiller på Old Trafford. I kveld får han takke for seg som trener i United, på samme sted.

Ifølge Manchester Uniteds offisielle hjemmeside oppmuntres fansen til å komme seg på plass i god tid før avspark mot Arsenal på Old Trafford i kveld.

For å få sagt adjø til Solskjær før han reiser til norsk fotball og Molde.

- Den tidligere United-spissen og avtroppende reservelagstreneren begynner i jobben som manager i Molde i januar, så Arsenal-kampen betraktes som en perfekt anledning for klubben og supportene til å ta et kjærlig farvel nå som hans opphold på 14 år går mot slutten, skriver Uniteds hjemmeside.

Overraskende
Redaktør for United.no Jon Martin Henriksen innrømmer at han ble litt overrasket da han fikk høre at Solskjær skal hylles for tredje gang.

- Det er jo litt overraskende, han blir vel den første reservelagstrener noensinne som får en hyllest av denne typen. I tillegg har han jo allerede blitt hyllet to ganger på Old Trafford som spiller, sier Henriksen til Dagbladet.

- Det sier litt om posisjonen Solskjær har i klubben. Han er den ikke-briten som har vært lengst i United-systemet, og har en svært høy stjerne. Dersom noen skulle få oppleve dette, så er det jo ikke rart det ble han, sier Henriksen, som ikke kjente til planene før i dag.

Avgjørende
United-supporteren er selvfølgelig på plass i Manchester, og vil følge både Ole Gunnar Solskjærs hyllest og den svært viktige kampen mot Arsenal «ringside».

Som alle andre involverte er Henriksen fullt klar over hvor mye en seier på Old Trafford vil bety.

- Det blir veldig spennende, og det er en kamp som kan bli avgjørende for alle parter, både psykologisk og rent poengmessig, mener han.

- Hvor mange poeng vil du være fornøyd med etter de to kampene mot Arsenal og Chelsea?

- 4 vil være veldig bra, 2 er heller ikke krise. Dersom United vinner i kveld vil det heller ikke være noen krise å tape på Stamford Bridge, et sted United ikke har vunnet siden 2002, minner Henriksen om.

Solskjær blir presentert høytidelig kl. 20.45, et kvarter før storkampen begynnner.

- Gi den trippelvinnende legenden den avskjeden han fortjener, skriver manutd.com.