I kveld trenger Norge en bragd på Brasil-nivå

- Kanskje blir den på topp av lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ROMA (Dagbladet): Landslagsspillernes hakespisser er høyt hevet i Roma. Smilene sitter løst, håndtrykkene er faste. Høgmo-troppen kjenner på alvoret før den siste gruppespillkampen, men ingenting tyder på at det skremmer dem, selv om utgangspunktet er klart:

For å unngå å spille playoff mot et lag som er seedet høyere enn oss, må Norge slå Italia i kveld.

Aldri tapt på Olympiastadion Ett av landslagssjef Per-Mathias Høgmos faste uttrykk lyder:- Jeg ser bare muligheter.

Men selv han skal krafse godt i bunnen på optimismekista for å finne grunner til å tro på at Norge kommer jublende ut av Olympiastadion seint i kveld. På bortebane har ikke Norge vunnet en EM- eller VM-kvalifiseringskamp mot en verdensklassenasjon på snart 50 år, mens Italia aldri har tapt på denne banen.

Det finnes imidlertid en smal stripe av lys for mulighetssøkeren fra Gratangen. Vi har hatt et liknende utgangspunkt før.

Bare Brasil foran 23. juni 1998: Brasil hadde ikke tapt en gruppespillkamp i VM-sammenheng på 32 år da de møtte Norge, og for våre håpefulles del var seier tvingende nødvendig om de skulle avansere fra gruppa. Det endte i tidenes største norske fotballopplevelse. Lagbildet fra den kvelden i Marseille er innrammet med gull i nasjonens idrettshistorie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.