FALLSEIER: Moldes Baye Djiby Fall stupnikker inn 2-1 og blir matchvinner i lokaloppgjøret i Møre og Romsdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
FALLSEIER: Moldes Baye Djiby Fall stupnikker inn 2-1 og blir matchvinner i lokaloppgjøret i Møre og Romsdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, ScanpixVis mer

I kveld var Molde storebror igjen

Bunnlaget MFK fikk dommerhjelp og vant derbyet mot topplaget AaFK.

|||
MOLDE (Dagbladet): Molde - Aalesund 2-1.

Molde har trøblet med å følge opp den sterke fjorårssesongen, mens Aalesund har vært et topplag i vår. I dag snudde rollene igjen da lagene møttes på Aker stadion i Molde.

- For laget er det viktig fordi vi trenger noen poeng. For byen Molde betyr kampene mot Aalesund litt i seg selv, sier Molde-trener Kjell Jonevret til NRK 2.

En omdiskutert straffe til Molde sikret utlikning og la grunnlaget for seieren.

- Vi har hatt mange marginer mot oss, i dag var de kanskje litt med oss. Selv om jeg synes vi vinner fortjent, sier svensken.

PROTESTER: Dommer Tommy Skjerven dømmer straffe til Molde til store protester fra Aalesund-spillerne. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
PROTESTER: Dommer Tommy Skjerven dømmer straffe til Molde til store protester fra Aalesund-spillerne. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

Kjetil Rekdal mener poengene like gjerne kunne vært delt eller blitt med tilbake til Sunnmøre.

- Det var et surt tap. Vi var ikke dårligere ennn Molde, vi hadde like mange sjanser, sier AaFK-treneren.

AaFK favoritt For første gang i Møre-derbyet mellom Molde og Aalesund var det sunnmøringene som stilte som favoritt, på Aker Stadion i kveld. De rundt 11 000 som hadde møtt opp fikk se en kamp som svinget fram og tilbake fra første sekund.

Den første sjansen var det hjemmelaget som fikk. Etter godt samspill mellom Mattias Moström og Baye Djiby Fall på Moldes høyreside fikk sistnevnte lagt et nydelig innlegg på bakerste — ikke mindre nydelig var forsøket til Magne  Hoseth, som i vannrett positur volleysparket ballen utenfor målet til Anders Lindegaard.

Så var det Aalesund sin tur. En solid kontring av bortelaget endte med et godt innlegg fra Jonathan Parr — i feltet stod naturligvis Thor Hogne Aarøy som på akrobatisk vis stupheadet ballen like utenfor Molde-målet.

Etter dette hadde begge lag et par halvsjanser uten at det ble noe mer ut av det. Ikke før det var spilt 39 minutter av første omgang. Et langt oppspill ble vunnet av Thor Hogne Aarøy i duell med både Marcus Andreasson og Vegard Forren i Molde-forsvaret.

SIKKER FOT: Anders Lindegaard gikk feil vei, og Magne Hoseth satte trygt inn 1-1 rett før pause. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
SIKKER FOT: Anders Lindegaard gikk feil vei, og Magne Hoseth satte trygt inn 1-1 rett før pause. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

Alexander Mathisen fikk kranglet ballen videre til ving-kamerat Magnus Sylling Olsen som ble tildelt all verdens tid og rom av tre Molde-forsvarere før han satte ballen mellom bena på Andreasson og midt i mål. Svakt forsvarsspill. Svakt keeperspill.

Tvilsom straffe I det kampen rundet 45 spilte minutter fikk publikum servert dagens mest omtalte situasjon i rosebyen. Etter et frispark fra Hoseth og påfølgende klabb og babb i feltet, mente en for dagen svak dommer, Tommy Skjerven, at Aalesunds målscorer Sylling Olsen handset i eget felt. Straffe.

En avgjørelse som ble møtt med ville protester fra bortelagets spillere som nærmest overfalt Skjerven. Reprisene av situasjonen viste at protestene var velbegrunnet.

Straffen var det ingenting å gjøre med — eksekutør: Magne Hoseth.

Etter pause skulle det bli mer Molde. Det var kun spilt syv minutter av omgangen da Magne Hoseth fikk slå et knallhardt frispark fra venstre. Stussen videre fra Aksel Berget Skjølsvik fant veien til Baye Djiby Fall som fra to meter fikk stupheade ballen i buret bak en sjanseløs Lindegaard.

Midtveis i omgangen fikk Aalesund to gode muligheter avblåst for offside. Den ene klar. Den andre — meget tvilsom.

Store sjanser Etter 67 minutter fikk Aarøy nok en mulighet til å score, men headingen som hadde retning mot Molde-buret ble reddet på fantastisk vis av utskjelte Jan Kjell Larsen.

JUBLET FØRST: 
Aalesunds Fredrik Carlsen (øverst) og Magnus Sylling Olsen feirer sistnevntes ledermål borte mot Molde.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
JUBLET FØRST: Aalesunds Fredrik Carlsen (øverst) og Magnus Sylling Olsen feirer sistnevntes ledermål borte mot Molde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

Fra det 67. til det 87. minutt fikk vi ikke mange store sjanser, men enorm nerve var det i kampen. Glenn Roberts headet utenfor målet til Larsen.

I det vi rundet nitti minutter fikk Magne Simonsen muligheten til å punktere kampen for åpent mål, men på mirakuløst vis fikk en god Anders Lindegaard kommet seg tilbake på strek og reddet.

På overtid eksploderte kampen fullstendig og spillet bølget fram og tilbake  med flere sjanser til begge lag.

På tross av dette fikk vi bare ett mål i andre omgang og Molde gikk seirende ut av kampen om Møre og Romsdal til enorm lettelse for et anspent hjemmepublikum.