STRID OM LEDERSTILEN: - Sollied baserer stilen sin på selvdisiplin, og dette passet tilsynelatende ikke for enkelte av spillerne, heter det i forklaringen fra Gent-lederne som ga Trond Sollied sparken i dag. Foto: VIRGINIE LEFOUR / AFP / NTB SCANPIX
STRID OM LEDERSTILEN: - Sollied baserer stilen sin på selvdisiplin, og dette passet tilsynelatende ikke for enkelte av spillerne, heter det i forklaringen fra Gent-lederne som ga Trond Sollied sparken i dag. Foto: VIRGINIE LEFOUR / AFP / NTB SCANPIXVis mer

- I løpet av alle disse årene er Trond blitt en venn

Sollied ferdig i Gent for tredje gang.


Press fra klubbstyret, fans og enkeltspillere skal ha gjort at belgiske Gent så seg nødt til å avslutte samarbeidet med Trond Sollied for tredje gang.

Det ble i dag kjent at Sollied er ferdig i klubben han har trent siden juni i fjor. 53-åringen var også Gent-trener i 1999/2000- og 2007/08-sesongen.

Ifølge lokalavisen De Gentenaar uttalte Gents sportslige leder, Michel Louwagie, at de var fornøyde med Sollied, men at press fra andre deler av klubben førte til avskjeden med nordmannen. - En venn - Det var ingen enkel avgjørelse, for i løpet av alle disse årene er Trond blitt en venn. Vi er fortsatt veldig fornøyd med ham, men det er begrenset hvor lenge man kan holde på en trener.

Etter 11 runder ligger Gent på 7.-plass i belgisk eliteserie, seks poeng bak ledende Brugge. Sollieds lederstil har ikke falt i smak hos klubbens styre og tilhengere.

- Manglende bruk av enkelte spillere har forårsaket harme blant styremedlemmer, fans og spillere. Sollied baserer stilen sin på selvdisiplin, og dette passet tilsynelatende ikke for enkelte av spillerne. Derfor måtte styret gripe inn, forklarte Louwagie.

Assistenten overtar Foreløpig er det uklart hvem som erstatter Sollied i Gent. Inntil videre overtar assistenten Manu Ferrera ansvaret som hovedtrener.

- Vi er ikke under press for å finne en ny trener, sa Louwagie.

Sollied har også trent Brugge og Lierse i Belgia. I tillegg har han vært innom Olympiakos, Heerenveen og Lierse etter årene i Bodø/Glimt og Rosenborg.

Trond Sollied hadde en fin karriere som spiller, hvor han var innom Mo, Vålerenga, Rosenborg og Bodø/Glimt. Han fikk 15 A-landskamper for Norge.
(NTB)

- EN VENN: Gents markedsdirektør Patrick Lips, styreleder Ivan De Witte og manager Michel Louwagie under en pressekonferanse etter at de sparket hovedtrener Trond Sollied. Foto: KURT DESPLENTER / AFP / NTB SCANPIX
- EN VENN: Gents markedsdirektør Patrick Lips, styreleder Ivan De Witte og manager Michel Louwagie under en pressekonferanse etter at de sparket hovedtrener Trond Sollied. Foto: KURT DESPLENTER / AFP / NTB SCANPIX Vis mer