Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I løpet av april eller mai vil Ødegaard spille for førstelaget. Helt sikkert

Marca-jounalist tror Ødegaard får sjansen tidlig.

TROR PÅ ØDEGAARD: Marca-journalisten Anton Meana er ikke i tvil: Real Madrid føler at Martin Ødegaard kan bli en verdensstjerne i løpet av kort tid. Foto: REUTERS/Andrea Comas
TROR PÅ ØDEGAARD: Marca-journalisten Anton Meana er ikke i tvil: Real Madrid føler at Martin Ødegaard kan bli en verdensstjerne i løpet av kort tid. Foto: REUTERS/Andrea Comas Vis mer

Marca-journalisten Anton Meana er ikke i tvil: Real Madrid føler at Martin Ødegaard kan bli en verdensstjerne i løpet av kort tid.

Torsdag var Meana blant rundt 100 journalistene som overvar den smått kaotiske pressekonferansen der Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller.

Han oppfattet nordmannen som en normal og høflig gutt. Men han innrømmet at det var noe spesielt med så mye oppstandelse for en 16-åring.

- Det var en normal gutt i en rar situasjon. Men dette er en stor mulighet for ham.

- Det er spesielt fordi han skal spille for Castilla (2.-laget). Normalt er en slik presentasjon for vanlige Real Madrid-spillere, som Toni Kroos og Chicharito (Javier Hernández) sist sommer. Det er første gang jeg ser en situasjon som dette for en Castilla-spiller, sier Meana, som jobber i Radio Marca, til NTB.

April eller mai Selv om han vet at Ødegaard skal spille for annetlaget Real Madrid Castilla de første månedene, tror han ikke det tar lang tid før drammenseren spiller med stjerner som Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

- Det er umulig for ham å komme inn på førstelaget nå. Men dette er en smart avgjørelse. De putter Ødegaard på annetlaget, og etter noen måneder kan Carlo Ancelotti si «Martin, kom hit og spill en elitekamp mot Espanyol», for eksempel, sier Meana.

- Tror du han får sjansen for Real Madrids A-lag i La Liga de første årene?

MARCA-JOURNALSIT: Anton Meana.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MARCA-JOURNALSIT: Anton Meana. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

- Ja, jeg er helt sikker. I løpet av april eller mai vil Ødegaard spille for førstelaget. Helt sikkert, garanterer spanjolen.

- Verdens beste Selv har han ikke sett 16-åringen i kamp med egne øyne, men han har stor tro på den norske midtbanemannen.

- Jeg har bare sett videoer på YouTube, men han er en fantastisk spiller. Som (Lionel) Messi, (Sergio) Agüero eller Isco. Mange driblinger og mange mål. Og en bra spiller for Real Madrid Castilla.

Og på sikt for Ancelottis stjernegalleri, tror Meana.

- Selvfølgelig. De tror han vil bli den beste unge spilleren i verden. De tror at han kan spille i 1. divisjon neste sesong uten problem. De må studere ham her først, men både Florentino Pérez (klubbpresident), Ancelotti og Zinedine Zidane (2.-lagstrener) tror at Martin Ødegaard spiller for førstelaget neste sesong. Det er en viktig overgang for klubben, avslutter Marca-journalisten, som til daglig følger Real Madrid tett.

(NTB)