OL-KLAR: Inge Dekker har kjempet mot kreften de siste månedene. Nå venter OL i august. Her fra VM i svømming i 2015. Foto: AP Photo/Sergei Grits
OL-KLAR: Inge Dekker har kjempet mot kreften de siste månedene. Nå venter OL i august. Her fra VM i svømming i 2015. Foto: AP Photo/Sergei GritsVis mer

I mars ble hun operert for kreft. I august deltar hun i Rio-OL: - Det har vært mye smerter

Inge Dekker satset alt mot årets olympiske leker.

(Dagbladet): For drøye seks måneder siden fikk den nederlandske svømmeren Inge Dekker beskjeden ingen ønsker: hun hadde fått livmorhalskreft.

Dekker gjennomgikk en vellykket operasjon i mars, men hennes drøm om Rio-OL ble satt på vent.

Likevel satset hun alt, og i juni gjorde hun comeback. Da svømte hun på tider hun nesten aldri hadde svømt på tidligere, noe som har ført til at hun ble en del av det nederlandske svømmelandslagets 17-mannstropp til OL. Det skriver nettsiden Swimswam.

- Mye smerter

Sist helg deltok Dekker i KNZB Challenger, der hun klokket inn på 57.98 i 100-meter butterfly. Det er en av nederlenderens ti beste tider i karrieren.

Tidligere har svømmeren beskrevet sin kamp mot kreften;

- Du kan ikke gjennomgå en operasjon og siden forvente at alt skal være som vanlig. I starten kunne jeg nesten ikke gjøre noenting. Det var mye smerter, sa Dekker til Helden Online.

I OL kommer hun til å være aktuell for flere lengder, deriblant 50 meter fri.