Eliteserien fryser og flytter seriestarten 2019 til april

I mars frøys Eliteserien på beina. Nå pisser klubbene i buksa for å holde varmen

Eliteserieklubbene tror ikke lenger på det de var sikre på for et år siden. Der har du den første synlige nedsiden på NFFs skroting av samarbeidsprosjektet Elitefotball Norge.

MOLDE, 11. MARS 2018: Molde og Sandefjord på vei ut til årets seriestart. Det var vinter, det var kaldt, men den tidlige seriestarten gjorde en spiller som Erling Braut Haaland mye skarpere inn mot G19-landslagets EM-kvalifisering i slutten av måneden. Da herjet årets komet i norsk fotball med Tyskland. Resultatet av det er at han skal spille VM med Norge neste sommer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
MOLDE, 11. MARS 2018: Molde og Sandefjord på vei ut til årets seriestart. Det var vinter, det var kaldt, men den tidlige seriestarten gjorde en spiller som Erling Braut Haaland mye skarpere inn mot G19-landslagets EM-kvalifisering i slutten av måneden. Da herjet årets komet i norsk fotball med Tyskland. Resultatet av det er at han skal spille VM med Norge neste sommer. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE ØNSKET EN felles og fristilt toppfotballorganisasjon, jobbet hardt for å bygge den nødvendige brua mellom NFF og NTF, men til slutt ble Pål Bjerketvedts og Leif Øverlands baby – Elitefotball Norge – skrotet fordi NFF ikke kunne leve med et aksjeselskap.

Om et par uker vil den avgjørelsen bite norsk landslagsfotball bak.

I MARS 2018 opplevde norsk fotball resultater vi aldri tidligere har sett så tidlig på året. Et av argumentene som ble ført til torgs var seriestarten 10. mars. Er spillerne i konkurransemodus når de første landskampene kommer i slutten av vinteren, og ikke på vent til en seriestart før eller etter påske, er de selvfølgelig skarpere.

DE ALDERSBESTEMTE LANDSLAGENES sjokkerende gode resultater i mars beviser selvfølgelig ingenting. Så lett er det ikke. Fotball er ikke hokus pokus. Men når det er sagt, tilhengerne av tidlig seriestart, og de er det mange av i NFF, har i hvert fall skaffet seg en knagg å henge faghatten på.

Dessverre er sannsynligheten stor for at de ikke blir hørt.

KLUBBENES ARGUMENTER OM seriestart etter den ni dager lange internasjonale perioden i slutten av mars (landskamper) er ikke vanskelige å forstå om du mener en skvett i shortsen er en god måte å holde varmen på. De rimer om du bare tenker på deg selv, lar snøen som falt i fjor bestemme og ikke evner eller er villig til å se det store bildet.

1) Større oppmerksomhet når Norges hovedgeskjeft på sportsfronten, skisesongen, er tatt av våren.

2) Mer publikum på tribunene.

3) Mer penger inn i klubbkassene.

4) En sesong som tar deg helt inn i advent, alt for å optimalisere mulighetene for lagene som er god nok for gruppespill i Europa.

JEG SKJØNNER ALT det der, men jeg savner likevel de lange linjene. Eller vyene om du vil, den felles forståelsen mellom NFF og NTF om hva som tar norsk fotball videre. For det er i bunn og grunn bare en ting dette handler om – bedre fotball.

Både for NFF og NTF.

Saken fortsetter under lenken.

KLARER MAN Å løfte nivået på norsk fotball er sannsynligheten stor for at argumentene som bringes til torgs fra klubbene vil falle på plass av seg selv. Lokomotivet i norsk fotball, ikke minst når det har kraft til trekke fram resultater, er landslaget herrer A. Det er alle enige om. Utviklingsarenaen for dette laget er de aldersbestemte landslagene. Det er også alle enige om. Men et eller annet sted på veien mellom A-landslaget og suksesslaget G19, for å bruke det som et eksempel, stopper den felles forståelsen av hva som er best for utviklingen av norsk toppfotball og et framtidig A-landslag, som forhåpentligvis vil kunne ta oss tilbake til 90-åras glade dager.

Plutselig blir været, som om man kan forutsi det, et problem.

Samtidig som konkurransen fra Therese Johaug og kompani skremmer klubblederne og knuser viljen til å ta noen utgifter (sjanser) til framtidige inntekters ervervelse.

DET SIES MAN må være to for å ødelegge et forhold. Norsk fotball jobber med saken. Man går fra hverandre istedenfor mot hverandre. Det gjør splittelsen større. Ja, det samarbeides om mye, det holdes møter i beste mening, men når været blir kaldt, kamper blir avlyst og vinteridrettsutøverne våre bare vinner og vinner, er det fort gjort å bli seg selv nærmest.

NFF er derfor ikke uten skyld.

De burde skjønt at noe slikt kunne skje da Elitefotball Norge ble vraket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer