TALENTFULL:  Mourad Laachraoui regnes som et stort talent i Belgia. Den 19. mai vant han EM-gull. Foto: Daniel Mitchell/Keystone via AP
TALENTFULL: Mourad Laachraoui regnes som et stort talent i Belgia. Den 19. mai vant han EM-gull. Foto: Daniel Mitchell/Keystone via APVis mer

I mars sprengte broren seg i Brüssel. Nå skal Mourad (21) delta i OL

- Man velger ikke sin familie, sier taekwondo-gullvinneren.

(Dagbladet): Den 22. mars ble 32 mennesker ble drept på Zaventem-flyplassen i Brüssel.

Bak angrepet stod tre terrorister, deriblant Najim Laachraoui som var en av de to selvmordsbomberne som deltok i angrepet.

- Dette er galskap To måneder etter skriver Reuters at hans bror, Mourad Laachraoui, er med i den belgiske troppen for OL i Rio. Laachraoui er en profilert taekwondo-utøver som tidligere har vunnet EM-gull.

Laachraoui har tidligere markert avstand til sin bror under en pressekonferanse to dager etter terroren i Belgia. Da omtalte han broren som en tilsynelatende helt vanlig person, og understreket familiens vantro over at han deltok i angrepet.

- Man velger ikke sin familie, sa idrettsutøveren den gang, ifølge Reuters.

- Dette er galskap. Du har to barn med samme oppdragelse - den ene vokser opp og gjør gode handlinger, den andre andre utfører ondskap, la advokaten hans, Philippe Culot, til under samme pressekonferanse.

Vil kjempe for landet Laachraoui skal nå delta i 58-kilosklassen i sommerens OL, og er blant Belgias 185 idrettsutøvere som skal representere landet i Brasil.

Dette etter at hans konkurrent Si Mohamed Ketbi, tidligere sølvvinner i VM, ikke klarte å holde vekten foran mesterskapet, ifølge Le Soir.

 TERRORIST:  - Man kan ikke velge hvem man er i slekt med, sier Mourad Laachraoui om broren Najim. Najim ble identifisert som en av mennene bak terroren i Brüssel. Foto: AFP PHOTO / Interpol
TERRORIST: - Man kan ikke velge hvem man er i slekt med, sier Mourad Laachraoui om broren Najim. Najim ble identifisert som en av mennene bak terroren i Brüssel. Foto: AFP PHOTO / Interpol Vis mer

Den 21 år gamle idrettsutøveren sa i etterkant av angrepet på Zaventem-flyplassen at han ønsket å gjøre noe godt for landet sitt.

Dette som en liten tilbakebetaling for terroren som hans bror deltok i.
 
- Jeg kommer til å fortsette å kjempe for Belgia, sa Mourad Laachraoui, ifølge Le Parisien.

Belgierens hittil største prestasjon er det nevnte EM-gullet han vant etter å ha slått spanske Jesus Tortosa - noe som bidro sterkt til at han ble døpt «kongen av lettvekt» av det belgiske idrettsforbundet.