GOD START I MILAN: Mario Balotelli står bokført med sju scoringer på seks kamper etter overgangen fra Manchester City. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO/NTB scanpix
GOD START I MILAN: Mario Balotelli står bokført med sju scoringer på seks kamper etter overgangen fra Manchester City. Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO/NTB scanpixVis mer

- I Milan er han ikke noe problem - han er bare rå

Serie A-ekspert om hvorfor Balotelli lykkes i Italia.

(Dagbladet): Mario Balotelli har fått en strålende start på sin Milan-karriere med sju scoringer på seks kamper. Italieneren ble en umiddelbar suksess med to scoringer i debutkampen mot Udinese, hvor han også ble matchvinner på overtid.

Han har lagt bak seg tre sesonger i Premier League i Manchester City, hvor han scoret 20 mål på 54 kamper. Han fikk aldri spillet til å sitte skikkelig i England, og brukte store deler av sin City-karriere på benken.

Serie A-kommentator Øyvind Johannessen kommenterte comebacket til Balotelli i den italienske ligaen, og har svaret på hvorfor han har slått ut i full blomst etter overgangen.

- Tillit er et nøkkelord her. I Milan er det ikke noe tvil om at han er den store stjerna, og ikke en av flere stjerner. Han ble også sett på som et problem i England. I Milan er han ikke noe problem, der er han bare rå, sier Johannessen til Dagbladet.

Johannessen forstår likevel hvorfor Balotelli gikk begrenset med spilletid i engelsk fotball.

- Han trivdes ikke spesielt godt i England. Du har sett flere italienere som sliter med det engelske levesettet. De sliter med ting som været og maten. Alt dette spiller inn for en spiller. Det jeg så av ham i Manchester City var ikke spesielt imponerende. Han leverte ikke sitt beste der. Sannsynligvis fordi han ikke passet inn, sier Johannessen og utdyper:

- Utifra det jeg har sett viste han bare glimtvis hva han kunne i City. Da er det ikke så rart at han ikke fikk spilletid. På et eller annet tidspunkt skar det seg også med manager Roberto Mancini. Det til tross for likhetene. Det er åpenbart at det sluttet å fungere mellom de to.

Balotelli har selv sagt at maten og været er to av de tre tingene han vil savne minst fra tiden i England.

Mer moden Kommentatoren beskriver Balotelli som en mer moden spiller som slapper mer av, og en spiller som våger å slippe seg helt løs på banen. En slik kombinasjon blir det fort god underholdning ut av. Øyvind Johannessen skrev i bloggen sin at han gledet seg til å kommentere Balotelli igjen. Og han ble ikke skuffet.

- Det har vært en glede. Det er en fryd å se på en spiller som leverer de lekre tekniske detaljene som Mario. En spiller som våger å bruke fintene sine, og leverer strøkne pasninger fra 10-12 meter, sier Johannessen.

Mario Balotelli ble møtt av tusenvis av supportere da han vendte «hjem» til Milano. Selv ikke på restaurant fikk han fred fra Milan-fansen. Johannessen mener den italienske ligaen trenger en spiller som Balotelli.

- Serie A har savnet den type personlighet. Det er ikke mange spillere som er slik som Mario Balotelli. Han har fylt et tomrom i ligaen som Zlatan Ibrahimovic etterlot seg.

Neste oppgave for Mario Balotelli og hans landsmenn er VM-kvalifiseringskampen mot Malta i morgen.