«I min verden er en dag uten trening litt bortkastet.»

Rosenborgs nyeste stjerneskudd, Per Ciljan Skjelbred (18), har kastet krykkene. I dag, på julaften, trener han jula inn.

TRONDHEIM (Dagbladet): -  Jo, jeg skal dra ned på treningssenteret i dag også. Jeg har trent på julaften så lenge jeg kan huske, sier 18-åringen, som ble så stygt skadd i Champions League-oppgjøret mot Olympiakos.

-  Ingen juleferie fra trening?-  Nei, jeg må trene hele mellomjula. Det er bare koselig. I min verden er det sånn at en dag uten trening er litt bortkastet.

Akkurat nå er treninga også ekstra viktig, etter som han er innstilt på å komme fortest mulig tilbake etter skaden.

-  Formen er bra. Krykkene er kastet, og jeg kjenner ikke at det er vondt noe sted, sier Lille-Per.

Klokka er 09.30 lille julaften, og den ivrige 18-åringen har allerede trent ei stund her ved treningssenteret på Lerkendal.


-  Nei, nå har jeg akkurat trent. Jeg kan ha det litt vondt av og til, avhengig av belastningen på foten. I det siste har det også blitt mye gåing i forbindelse med julegavehandling.

-  Du virker ikke helt stø i ganglaget?

Ikke ball ennå ...

Det meste av treninga foregår på sykkel, samt styrketrening for overkroppen. Snart skal han begynne å løpe og svømme i vann.

-  Jeg har ikke vært borti noen ball ennå, så jeg må innrømme at treninga blir litt kjedelig. Jeg håper å kunne røre fotballen igjen under treningsleiren på Gran Canaria i januar.

-  Er du i rute?-  Ja, foreløpig ser det ut til at jeg kan være spilleklar til seriestarten, men det er en vei å gå fra gange til jogging og videre til ball, så vi får se, sier han til Dagbladet.

Humøret er det iallfall ikke noe å si på. Det ble ikke dårligere av at han nylig fikk en 5\'er på eksamen i samfunnskunnskap. Han mistet to uker med lesing på grunn av skaden, men har fått god hjelp ved Sonans privatgymnas.

Fikk beklagelser

Det vakte sterke reaksjoner da Lille-Per ble meid ned av Ieroklis Stoltidis og måtte bæres av banen med brukket bein. Han fikk rett etter en beklagelse fra Olympiakos-trener Trond Sollied.

-  Seinere har jeg ikke hørt noe fra Olympiakos, men jeg har fått et hyggelig brev fra lagets supporterklubb. De tar avstand fra det som skjedde og kommer med litt kritikk av sin egen spiller.

Den uheldige RBK-spilleren har også fått svært mange blomster og hilsener fra kjente og ukjente.

-  Jeg har satt stor pris på alle lykkønskninger. Det har hjulpet meg opp av senga, og gjort det lettere å komme i gang igjen.

Jula skal feires sammen med familien med god mat og det som ellers hører til.

-  For meg er jul først og fremst å være sammen med familien. Det gleder jeg meg til. Vi er en aktiv familie, så det er sjelden vi er samlet alle sammen, sier han.

JULETRENING: Per Ciljan Skjelbred skal trene hele jula. Treninga er lagt opp spesielt for foten som er skadd og ellers generelt for vedlikehold av resten av kroppen.