GUTTESTREKER: Per-Arne Botnan synes skiskytterguttenes blotting er en uskyldig spøk, men skjønner at noen kan synes det er upassende. Foto: NTB Scanpix
GUTTESTREKER: Per-Arne Botnan synes skiskytterguttenes blotting er en uskyldig spøk, men skjønner at noen kan synes det er upassende. Foto: NTB ScanpixVis mer

- I mine øyne er dette guttestreker

Men Idrettssjef Per-Arne Botnan vil ta en prat med skiskytterguttene etter helgens «blotting».

(Dagbladet): Tora Berger vant årets verdenscup sammenlagt, og på helgens fellesstart i Khanty-Mansijsk fikk hun "premien" sin av herrelandslaget.

Det var den tyske TV-kanalen ARD som fanget opp noen som dro av seg buksene i løypa, foran Tora Berger og en større pulje med utøvere.

På kanten I dag ble det kjent at det var Emil Hegle Svendsen og tre andre herreløpere som sto for «showet».

- Jeg har ikke hørt eller sett noe om dette før i dag, men for meg er dette guttestreker, sier Idrettssjef Per-Arne Botnan til Dagbladet.

- Jeg ser at for noen kan dette være på kanten, og hvis noen reagerer på det skal vi ta en runde med våre gutter. Man ser ikke på bildene hvem det er, men hvis det stemmer at det er våre gutter, så skal vi snakke med de.

Blottingen skal være en hevn etter at damene viste fram puppene til Hegle Svendsen da han vant verdenscupen på samme sted i 2010.

- Dette var en del av et veddemål, og var ment som en intern spøk. Hadde det ikke blitt fanget opp av kamera hadde ingen brydd seg. Det er uheldig for de at det blir det.

- Men er det ikke litt useriøst å gjøre dette midt i en konkurranse?

- Jeg synes det er guttestreker ment som en intern spøk, men når noen synes det er upassende skal vi be guttene om å passe på oppførselen sin. I Norge står janteloven sterkt.

Slår tilbake Botnan har ikke fått noen formelle klager på stuntet, og har heller ikke fått bekreftet fra Hegle Svendsen at det var han som sto bak.

- I forhold til norsk lov må man se på at det ble gjort i en setting mellom utøverne.

Hegle Svendsen innrømmer overfor NRK at det var han som sto bak.

- I år tok jeg siste stående under damerennet. Vi visste at vi kanskje ble filmet, men vi ga faen, sier han til NRK.

Han la også ut følgende melding på Twitter tidligere i dag:

«Mulig det er litt over streken å vise seg naken i offentlighet, men skijentene driver med hardporno

MYE OPPMERKSOMHET: Det norske stuntet har fått mye oppmerksomhet i utenlandske medier. Estlands nest største avis Postimees er en av mange nettsider som har omtalt saken. Foto: Skjermdump
MYE OPPMERKSOMHET: Det norske stuntet har fått mye oppmerksomhet i utenlandske medier. Estlands nest største avis Postimees er en av mange nettsider som har omtalt saken. Foto: Skjermdump Vis mer