- I mitt hode var han en av de største

Ferguson hyller avdød legende.

HYLLER:  Tidligere Manchester United-trener Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Scanpix
HYLLER: Tidligere Manchester United-trener Sir Alex Ferguson. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson er blant de mange store fotballpersonlighetene som hyller den avdøde Real Madrid-legenden Alfredo Di Stéfano.

88-årige Di Stéfano døde mandag ettermiddag på et sykehus i Madrid etter å ha fått hjerteinfarkt to dager tidligere.

I etterkant har hyllester og hilsener strømmet inn fra hele fotballverdenen. Av mange nevnes han som en av tidenes aller beste spillere.

Di Stéfano, som ble kåret til årets spiller i Europa i 1957 og 1959, hadde sin storhetstid før fotball ble vist særlig mye på TV. Derfor er han ofte blitt glemt, men ifølge Ferguson fortjener han å bli nevnt i samme åndedrag som storheter som Pelé, Diego Maradona og Johan Cruyff.

- Sjokk - Det store spørsmålet som alltid dukker opp, er hvem som er det største spillerne. Selvfølgelig finnes en liste over de beste, som Cruyff, Maradona, Pelé, (Ferenc) Puskas og selvfølgelig Di Stéfano. I mitt hode var han en av de største, sier Ferguson i et intervju med Sky Sports.

- Han hadde en fantastisk balanse. Hvis du ser på målet han scoret i europacupfinalen mot Eintracht Frankfurt, er det bevis nok. Han var utrolig.

- Jeg ble veldig trist over å høre nyheten. Selv i en alder av 88 er det et lite sjokk. Jeg møtte ham da vi spilte mot Real Madrid for to år siden, og da virket han frisk og full av energi, fortsetter skotten.

Tidlig fan Anført av Di Stéfano vant Real Madrid fem strake titler i serievinnercupen fra 1956 til 1960. Han scoret i samtlige fem finaler, inkludert den nevnte 7-3-seieren over Eintracht Frankfurt.

I den kampen rystet den argentinskfødte superspissen publikum på Hampden Park i Glasgow. Blant tilskuerne var en ung Alex Ferguson.

- Som Rangers-supporter var det overveldende. Eintracht Frankfurt hadde slått Rangers 6-3, 6-1 i semifinaler, så de var som guder. Deretter kom de til Hampden Park og ble ødelagt av Real Madrid. Det var en fantastisk opplevelse, sier den meritterte manageren.

Vant som trener 23 år senere skulle de to fotballprofilenes veier krysses. Ferguson var sjef for et Aberdeen-lag som ble levnet få sjanser i cupvinnercupfinalen mot Alfredo Di Stéfanos Real Madrid.

Mot alle odds stakk skottene av med trofeet. Ferguson sier han var mest imponert over Real Madrid-trenerens måte å takle tapet på.

- Mitt største minne av ham er selvfølgelig da Aberdeen slo Real Madrid. Jeg var beæret bare av å møte dem, men å komme opp mot Di Stéfano var en utrolig erfaring for meg.

- Etter kampen var han veldig sjenerøs. Han sa at Aberdeen hadde et lag penger ikke kunne kjøpe. Et lag med sjel og familiær ånd, forteller Alex Ferguson om sitt første trenermøte med fotballegenden som mandag gikk bort. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer