SJARMØRGUTTEN: Emil Hegle Svendsen strekker armene i været etter å ha gått Norge inn til et enkelt VM-gull i stafett på sin sisteetappe i Nove Mesto. Foto: Petr David Josek / AP / NTB Scanpix
SJARMØRGUTTEN: Emil Hegle Svendsen strekker armene i været etter å ha gått Norge inn til et enkelt VM-gull i stafett på sin sisteetappe i Nove Mesto. Foto: Petr David Josek / AP / NTB ScanpixVis mer

- I morgen blir det avgjort om Tora eller jeg blir VMs beste løper

Emil tangerte Toras fire gull i VM.

NOVE MESTO (Dagbladet): Med en solid ledelse ut på siste etappe, så ble det en ren sjarmøretappe for Emil Hegle Svendsen på vei inn til Norges femte strake mesterskapsgull i stafett.

De norske gutta var favoritter på forhånd, og innfridde så det suste.

- Litt flaks Det eneste lille usikkerhetsmomentet var om ankermannen Emil Hegle Svendsen, som sto over torsdagens 20-kilometer på grunn av en lett forkjølelse, ville være i toppslag.

- Det er litt flaks at jeg ble så raskt frisk igjen. Jeg har bare slappet av og kost meg, og da gikk det heldigvis veien, sier Emil Hegle Svendsen til Dagladet.

- Piece of cake Han sier at han følte seg litt rusten før etappen, ettersom han har holdt seg i ro i mange dager.  Men han ble uansett aldri satt på noen skikkelig prøve. Til det var ledelsen for stor.

- Piece of cake, oppsummerer han selv.

Tora-duell Etter den siste skytingen, da enhver tvil om hvor gullmedaljen ville havne, så gjorde han en liten gest med hånda. Men helt tok han ikke av.

- I skiskyting kan man ikke criuse inn en sisteetappe. Da det først gikk opp for meg måtte jeg gjøre et eller annet. Og da ble det sånn. Det var ikke planlagt, sier han.

Med stafettgullet tangerte Emil også Tora Bergers fire VM-gull her i Nove Mesto.

- Jeg kan ikke være noe dårligere enn Tora. I morgen blir det avgjort om Tora eller jeg blir VMs beste løper, sier han til Dagbladet — og smiler bredt.

På sistesløyfen inn til mål sparte han også litt på kreftene. Da hadde han morgendagens fellesstart i tankene.

GULLGUTTER: De norske gullguttene på seiersseremonien. Fra venstre: Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen.
GULLGUTTER: De norske gullguttene på seiersseremonien. Fra venstre: Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Ole Einar Bjørndalen. Vis mer