HISTORISK: Dejan Stankovic har spilt VM for Jugoslavia, Serbia og Montenegro, samt Serbia. Foto: Marko Drbjakovic / AP.
HISTORISK: Dejan Stankovic har spilt VM for Jugoslavia, Serbia og Montenegro, samt Serbia. Foto: Marko Drbjakovic / AP.Vis mer

I morgen blir Stankovic historisk

Har spilt tre VM for tre nasjoner.

|||Når Dejan Stankovic søndag spiller sin første VM-kamp i Sør-Afrika, blir han historisk.

Inter-spilleren deltar i sitt tredje VM, under et tredje flagg.

I 1998 representerte han Jugoslavia. I 2006 var han med på landslaget til Serbia og Montenegro. I år er det bare Serbia. Ingen har deltatt under tre forskjellige flagg tidligere.

- Jeg er fornøyd med å bli den første spilleren som deltar i tre VM for tre forskjellige nasjoner. Dette er en historisk dag for serbisk fotball, sier han.

- Det gir oss en ekstra motivasjon, selv om vi definitivt kommer til å være nervøse i morgen (søndag), legger han til.

Serbia får en vanskelig åpningskamp. Ghana er motstander.

De to nasjonene kjemper om å gå videre fra gruppe D, noe som er en åpen kamp, med Tyskland og Australia som de to andre nasjonene.

Serbia-trener Radomir Antic slår fast at måten laget spiller på kommer til å bety like mye som resultatene.

- Vi er med i VM for første gang som uavhengig stat. Jeg føler meg privilegert. Jeg er en fotballelsker, og dette er en stor mulighet til å delta i noe som vi skal dele med alle serbere, sier han.

Ghana mangler storstjernen Michael Essien. Rosenborg-spiller Anthony Annan kan bli en viktig brikke som ryddemann på midtbanen. Det er en rolle han har fylt med glans i RBK.

Kampen er som en sekspoenger for begge lagene.

- Tyskland er et godt lag, så det står uten tvil mellom oss og Serbia. Vi vet ikke hva vi skal vente oss, men det er et godt lag, sier ghaneseren Sulley Muntari.

Sannsynlige lag:

Serbia (4-4-2): Vladimir Stojkovic - Branislav Ivanovic, Nemanja Vidic, Aleksandar Lukovic, Ivan Obradovic - Milos Krasic, Dejan Stankovic, Nenad Milijas, Milan Jovanovic - Nikola Zigic, Marko Pantelic.

Ghana (4-4-2): Richard Kingson - John Pantsil, John Mensah, Isaac Vorsah, Lee Addy - Anthony Annan, Kwadwo Asamoah, Stephen Appiah, Kevin-Prince Boateng - Asamoah Gyan, Prince Tagoe.

(NTB)