I morgen blir Sveriges VM-framtid bestemt

Da trekkes kvalifiseringskampene.

 SÅ STOR:  Zlatan Ibrahimovic er stor i Sverige, men trekningen kan han ikke være med å bestemme. Foto: Jonas Ekstromer / TT / NTB Scanpix
SÅ STOR: Zlatan Ibrahimovic er stor i Sverige, men trekningen kan han ikke være med å bestemme. Foto: Jonas Ekstromer / TT / NTB ScanpixVis mer

Sverige er vant til å stole på Zlatan Ibrahimovic. Mandag blir Alexander Frei vel så viktig. Han foretar trekningen av toeromspillet i VM-kvalifiseringen.

Svenskene håper at den tidligere stjernespissen ikke trekker Sverige mot Portugal, som er vanskeligste lag i seedet nivå. Mandag ettermiddag blir det klart hvem som i november møter hvem i kampene om Europas fire siste VM-plasser.

- Portugal er nok tøffest om man ser på helheten. Det handler om kvaliteten både individuelt og kollektivt samt spillestil, sier midtstopper Per Nilsson.

Portugal, Hellas, Kroatia og Ukraina er seedet som følge av sin rangering. Frankrike er sammen med Sverige, Romania og Island i bollen for de useedede.

Det betyr at trekningen kan gi en kamp mellom Portugal og Frankrike. De møttes i VM-semifinalen så sent som i 2006.

Nilsson tror at Hellas, som slapp inn bare fire mål på ti kvalifiseringskamper, kan passe Sverige best. Han er klar på at det blir tøft uansett.

- Vi kommer ikke til å være favoritt uansett hvem vi trekker, men det handler om to kamper som vil bli jevne og der små detaljer kan avgjøre, sier han.

- Og så har vi Zlatan. Han er en eksepsjonell fotballspiller og kan gjøre utslaget i vår favør.

(NTB)