Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I morgen debuterer Løke for Zagreb

Og innen to uker er overgangsfarsen ferdigbehandlet.

KLAR FOR DEBUT: Frank Løke spiller sin første kamp for sin nye klubb Zagreb i morgen. Foto: Hans Punz, AP/Scanpix
KLAR FOR DEBUT: Frank Løke spiller sin første kamp for sin nye klubb Zagreb i morgen. Foto: Hans Punz, AP/Scanpix Vis mer

|||Frank Løke debuterer på alvor for Zagreb i morgen. Innen to uker er overgangsfarsen også ferdigbehandlet.

Zagreb vant ligaåpningen med 39-27 over Osijek søndag. Da satt Løke på tribunen. I morgen spiller han hjemmekampen mot Split. Forventningene til ham er meget store.

- Han har imponert oss både på og utenfor banen i sesongoppkjøringen. Han spiller både i forsvar og angrep. Du kan hilse Robert Hedin (norsk landslagstrener). Det er ikke bare Johnny Jensen som kan spille forsvar i Norge. Frank scorer også på godt over 90 prosent av skuddene sine, sier sportsdirektør Ante Antic i Zagreb til NTB.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) behandler nå Løke-saken. Det foreligger to signerte kontrakter, Zagreb (Kroatia) og Skjern (Danmark). Disse ble underskrevet etter at Løke flyttet fra Sveits i sommer.

To uker

- I løpet av to uker regner vi med å ha en avklaring rundt dette. Det er en sammensatt sak med mange involverte og mye papirer, sier Markus Glaser i EHF til NTB.

- Er det mistanke om grove regelbrudd?

- Jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det jeg har sagt. Det er opp til vår voldgiftsrett å vurdere den, sier Glaser.

Dersom Løke dømmes for dobbeltsignering, risikerer han opp til seks måneders utelukkelse. I så fall ryker trolig også EM-sluttspillet (Østerrike) for Norge.

Ønsker suspensjon

Skjern vil ha Løke straffet med suspensjon. I tillegg ønsker de en økonomisk kompensasjon fra Zagreb. Et forsoningsmøte mellom klubbene i regi av EHF, førte absolutt ikke fram.

Løkes lisens er frigitt til Zagreb. Det gjør at han kan spille kamper mens EHF behandler saken.

3. oktober kommer Zagreb til Norge. Da venter Fyllingen i mesterligaen. Før den tid er trolig Løkes klubbkaos avklart.

- For oss er dette en ikke-sak. Vi har en gyldig spillerlisens utstedt av EHF, sier Ante Antic.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling