Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I morgen er det ti år siden Enerly-ulykka. Hylles av idrettstopper

- Hvilken livsglede, imponerende.

Larkollen  20151019.
Dagfinn Enerly fotografert ved Lersbaugen strand i Larkollen mandag formiddag. Det er ti år siden den tidligere fotballspilleren brakk nakken og havnet i rullestol.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Larkollen 20151019. Dagfinn Enerly fotografert ved Lersbaugen strand i Larkollen mandag formiddag. Det er ti år siden den tidligere fotballspilleren brakk nakken og havnet i rullestol. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag er det på dagen ti år siden Dagfinn Enerly-ulykken. Fredrikstad-spilleren falt om på banen etter få minutters spill i en kamp mot Start.

Han pådro seg en alvorlig nakkeskade og ble lam fra halsen og ned. I flere dager var øyelokkene det eneste han kunne bevege av egen kraft.

Nå har Enerly fått tilbake litt førlighet i armene. Og han stråler som vanlig av godt humør og har håp om en gang å gå igjen.

- Jeg har alltid vært et positivt menneske av natur, men dette har nok forsterket seg ytterligere etter ulykken, sier Enerly til NTB.

Sterkt Alle har latt seg imponere av måten han, kona Mona og ungene har taklet utfordringen på disse årene.

- Hvilken livsglede, imponerende. Og hvilket kone han må ha, sier Norges IOC-medlem Gerhard Heiberg til NTB.

Jahn Ivar «Mini» Jakobsen er i samme gate.

- Jeg har alltid sett på ham som positiv og blid og med et lett syn på livet. Han har imponert meg, men ikke glem kona i dette, sier Mini til NTB.

Glad Enerlys liv ble fullstendig snudd opp-ned i løpet av et sekund. Men han skjønte fort at å syte og klage gjorde ingen godt.

- Var jeg sur og klaget, ville alle andre rundt meg bli det også. Jeg er egentlig litt glad for at dette (ulykken) hendte. Det har gjort at jeg har lært så mye om meg selv og andre. Og jeg har også fått møte og hjelpe så mange fine mennesker, sier Enerly.

Han holder ofte foredrag og er fotballtrener - fra rullestolen - for Larkollens gjenoppståtte A-lag.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!