I morgen kan disse jentene ødelegge sporten igjen

- Det kan absolutt skje, sier Marit Bjørgen.

Vi fulgte langrennsjentenes pressekonferanse live i dag tidlig

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Fire norske jenter kapret de fire første plassene i fellesstarten på lørdag.

Det førte til oppslag om dominansen var blitt for stor, om at den rød-hvit-blåe dominansen var en trussel større enn doping for langrennssporten.

I morgen skal langrennsjentene ut i Val di Fiemme-løypene igjen, på 10 kilometer intervallstart (fri teknikk). 

- Ja, vi ødela jo sporten på lørdag. I går ble vi dømt nord og ned, så det er vanskelig å tilfredsstille dere, det må jeg si, sa Marit Bjørgen på dagens pressekonferanse i Italia.

Hun viser til den triste søndagen, hvor Petter Northug og Pål Golberg ble slått ut i semifinalen i lagsprinten, mens Maiken Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg ble nummer fire.

SUVERENE: Therese Johaug (fra v.) tok sølvet, Marit Bjørgen gullet og Heidi Weng bronsen på lørdag. Det kan bli mer 17. mai-stemning i Val di Fiemme i morgen, spår Marit Bjørgen. Foto: Bjørn Langsem
SUVERENE: Therese Johaug (fra v.) tok sølvet, Marit Bjørgen gullet og Heidi Weng bronsen på lørdag. Det kan bli mer 17. mai-stemning i Val di Fiemme i morgen, spår Marit Bjørgen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Men det er klart, i morgen kan det absolutt bli gjentakelse av det som skjedde på lørdag. Vi er jo et sterkt lag. Vi gjør den jobben som kreves, og kan ikke trene mindre for at andre skal få komme opp, sier Bjørgen videre.

Kristin Størmer Steira, som tok fjerdeplassen på lørdag bak Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng, sier de slipper å få ødeleggelses-stempelet fra sine rivalinner.

- Det er forsåvidt mediene som stiller de spørsmålene, konkurrentene våre har sagt at de har en jobb å gjøre. Sånn sett er det ikke vi som ødelegger sporten, men andre som må ta grep og gjøre en bedre jobb, sier hun.

- Vi er en treningsvillig gjeng, og det er en grunn til at vi får til det vi gjør. Vi har lagt ned mye solid trening gjennom mange år, og siden Liberec, har vi bygd opp et veldig sterkt lag, og får igjen for det nå.

•Laget på morgendagens 10 km består av de samme fem som gikk skibytteøvelsen på lørdag: Marit Bjørgen, Therese Johaug, Heidi Weng, Kristin Størmer Steira og Astrid Uhrenholdt Jacobsen.