MOT LØSNING: Petter Northug og Norges Skiforbund er fortsatt ikke enige om noen avtale for kommende vinter. Men i morgen skal skistyret møtes på nytt. Da kan løsningen kommer. Foto: Bjørn Langsem
MOT LØSNING: Petter Northug og Norges Skiforbund er fortsatt ikke enige om noen avtale for kommende vinter. Men i morgen skal skistyret møtes på nytt. Da kan løsningen kommer. Foto: Bjørn LangsemVis mer

I morgen kan Northug-saken bli avgjort

«Hemmelig» møte i skistyret.

(Dagbladet): I morgen skal skistyret møtes - for nok en gang å diskutere den betente Northug-saken, får Dagbladet bekreftet.

Så sent som forrige uke var den samme saken til behandling i det samme styret - uten at det kom til noen løsning. Dermed tyder det på en utvikling i saken i og med at det blir innkalt til nytt møte så raskt.

Kommunikasjons Espen Graff i Skiforbundet, ønsker ikke å bekrefte at det skal holdes noe møte i morgen.

- Jeg ser ingen grunn til å svare konkret på hvor og når neste møtetidspunkt er, sier han til Dagbladet.

Dagbladet vet at flere sentrale personer i ski-Norge mener det haster med å få på plass en løsning, og at den pågående konflikten er en stor belastning.

Det var Adressa som først omtalte saken.

I konflikt Konflikten mellom Northug og skistyret bunner i Northugs private sponsoravtale med Coop.

Ifølge et vedtak skistyret selv har gjort, kan ikke løpere som markedsfører sponsorer som er i direkte konflikt med Norges Skiforbunds sponsorer representere Norge.

Siden Spar er en av forbundets største kommersielle samarbeidspartnere, er Northug åpenbart i konflikt med vedtaket.

Skal skistyrets vedtak etterfølges til punkt og prikke, må Northug si opp Coop-avtalen og signere en landslagskontrakt for å få gå verdenscup til vinteren. Det har Petter gitt uttrykk for at er uaktuelt.

Lekkasjer irriterer Samtidig har Skiforbundet et sterkt ønske om at verdens beste langrennsløper fortsatt skal representere Norge. Og da er de faktisk nødt til å vurdere sitt egen vedtak igjen.

Det ble da også gjort på forrige skistyremøte. Ifølge lekkasjer til VG fra møtet - som i seg selv er et stort irritasjonsmoment for flere av de involverte i prosessen  - ble det stemt over om vedtaket som holder Northug utenfor skulle omgjøres. Flertallet - åtte mot fem representanter - stemte for å stå last og brast på det opprinnelige vedtaket.

Skipresident Erik Røste var ifølge avisens kilder en del av mindretallet - og var altså villig til å gjøre om vedtaket hans egen styre gikk inn for i 2013.

Sterke kort på hånda Dagbladet er kjent med at krefter i langrenns-Norge ønsker at Petter Northug skal få samme avtale som han hadde sist vinter.
Også da var han Coop-løper, men skiftet til forbundets offisielle uniform og representerte landslaget i konkurranse-sesongen.

Det medførte blant annet fire VM-gull i Falun, fornyet popularitet og utrolig sterke kort på hånda i den dragkampen som nå pågår.
 
- Jeg har ingenting å fortelle, sier langrennssjef Åge Skinstad da Dagbladet spør om en kommentar til framgangen i prosessen.

Motstanden mot å lempe på regelverket og gi Northug en dispensasjon har så langt hatt flertall i skistyret. Så spørs det om konklusjonen blir den samme etter morgendagens møte.