Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I morgen kan «Shampo» Knutsen lede Vålerenga for aller siste gang

- Det blir vinn eller sommerferie, nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter drøye ti år er en æra over. Når Espen «Shampo» Knutsen sender gutta ut på isen mot Lørenskog i morgen, kan det være i hans siste kamp som Vålerenga-trener.

Men han har fortsatt troa på at det kan snu, og at det blir en siste kamp på Jordal.

- Det blir ikke vinn eller forsvinn, det er vinn eller sommerferie, nå. Vi har fått to tøffe smeller de to siste kampene. Men vi ser at det er ekstremt jevnt, og det kan fort tippe vår vei, selv om det er vanskelig å vinne tre på rad. Jeg har fortsatt troa, vi ser hvor nærme vi er, sier «Shampo» Knutsen til Dagbladet.

Gjør seg klare for framtida Han oppsummerer sine ti år som trener som ti gode år, men ser at både troppen og økonomien var bedre i 2006, enn det den er nå.

- Vi hadde bedre resultater de første sju årene. Vi har jo tatt seriemesterskap de seneste årene, men det er «bøtta» som gjelder.

Siden han tok over etter Knut Jørgen Stubdal har økonomien blitt dårligere, men det ryddes opp på Jordal, og om få år står en helt ny ishall klar.

- Nå gjør vi oss klare for framtida. Vi gleder oss veldig til ny ishall, det kommer til å gi gutta litt ekstra motivasjon. Det kommer til å bli mye bedre på alle fronter; mer publikum, bedre hockeylag, bedre junioravdeling og rekrutteringa blir bedre, sier Knutsen.

- Det er tøft nå Selv om han ikke vil stå bak benken og kjefte under kamp neste sesong, blir ikke Brede Csiszar og de andre gutta kvitt ham så lett. Når den nåværende landslagstreneren, Roy Johansen, tar over Vålerenga, går Knutsen inn i rollen som sportslig leder.

- Da vil jeg ha hovedansvar for all sporten på a-laget og U20. Det vil si ansvar for ansettelser av trenere og spillere, finne nye spillere fra både inn- og utland. Jeg vil ha overansvaret for alt, sier Knutsen, som tror det kan bli godt med et trenerbytte og miljøforandring for spillerne.

Stavanger Oilers og Lørenskog har blitt Vålerengas største rivaler de seneste åra. Før i tiden var det sånn at du spilte der du kom fra, ifølge Knutsen. Sånn er det ikke nå lenger.

- Idretten har forandra seg. Var du fra Vålerenga, ble du i Vålerenga. Det er tøft nå. Det er jo ikke noe vi vil, men når man ikke klarer å matche lønningene, blir det sånn. Oilers kom inn og omsatte for 100 millioner. Vi omsatte for 17. Jeg vet ikke hva slags lønnsbudsjett de har, men vårt er på fire millioner. Det er lettere for dem å lokke til seg spillere med mye penger, det er ikke noe å legge skjul på. Da Oilers dukka opp, og Lørenskog tappet oss for mange spillere, hadde vi allerede begynt å slite med økonomien, sier Knutsen.

- Jobber livet av oss i hver kamp Nå ønsker både han og resten av Vålerenga at det snur, gjerne med en seier mot Lørenskog på bortebane, tirsdag. Taper de, er hans siste kamp et faktum, og det blir sommerferie på spillerne. Uansett hva, er Knutsen fornøyd med den siste sesongen sin som trener.

- Vi må være realistiske, nå. Før sesongen var vi tippa midt på tabellen og under. Så slår vi ut Frisk Asker som var favoritter i kvartfinalene. Vi har gjort det kjempebra. Det er sterkt av oss når man ser på styrkeforholdet, hva vi spiller mot. Nå er vi underdogs, men vi jobber livet av oss i hver kamp. Det er nok derfor det har vært så mange på kamp i det siste, de ser at gutta satser alt. Det er veldig høyt tenningsnivå, sier treneren.

Søndag var Vålerenga uheldige, og tapte da det gjenstod 1,83 sekunder på tavla. Neste kamp i Lørenskog, er en kamp Vålerenga er nødt til å vinne for å kunne kjempe om en ny NM-tittel. Ryker de ut, lover Knutsen uansett en lys Vålerenga-framtid.

- Det er så mange positive ting som skjer nå. Styret og alt er fantastisk, og det er rydda opp her på en herlig måte. Framtida i Vålerenga ser sinnssyk ut. Fansen må være litt tålmodige, dere har noe å glede dere til, sier Knutsen, som lover fansen at han blir i Vålerenga i lang, lang tid.