Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I morgen må Asafa Powell svare for seg

Kan snart få konkurrere igjen.

 MÅ I HØRING:  Asafa Powells positive dopingtest skal opp til høring for det jamaicanske ant-dopingbyrået i morgen. Her fra da han vitnet i Sherone Simpsons sak i forrige uke. Foto:REUTERS / Gilbert Bellamy / NTB Scanpix
MÅ I HØRING: Asafa Powells positive dopingtest skal opp til høring for det jamaicanske ant-dopingbyrået i morgen. Her fra da han vitnet i Sherone Simpsons sak i forrige uke. Foto:REUTERS / Gilbert Bellamy / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Jeg kan bekrefte at vi i det jamaicanske antidopingbyrået har mottatt en rapport om visse funn gjort i avlagte A-prøver.

Slik lød det det fra Herb Elliott, som er president i antidopingkomiteen på Jamaica i juli, da Asafa Powell og fire andre utøvere ble tatt for doping.

I høring i morgen I høst kom svaret om at alles b-prøver også var positive.

Det er det sentral-stimulerende middelet oksilofrin sprinteren har testet positivt på. Oksilofrin står på dopinglista i klassen «spesifiserte stimulerende midler».

I morgen må Asafa Powell svare for seg hos den jamaicanske anti-komiteen, skriver The Guardian.

Der kan han i verste fall ende opp med å bli utestengt i fire, to eller seks måneder.

- Kosttilskudd Trolig vil sprinteren fortsette å hevde sin uskyld, slik han har gjort hele veien. I forrige uke var han vitne i Sherone Simpsons sak. Der både Powell og Simpson at de visste at de dopet seg.

Der hevdet Powell at han ble introdusert for et kosttilskudd av treneren Chris Xuereb.

Treneren bodde hjemme hos sprinteren, og så at Powell dro på trening klokka fem om morgenen uten å spise, hevder 31-åringen, ifølge den engelske avisen.

- Etter noen dager fortalte han meg at jeg burde ta bedre var på meg selv. Det var da han anbefalte kosttilskuddet, forklarte Powell.

Kan slippe mer straff Treneren er ikke enig i den versjonen.

- Idrettsutøverne burde ta mer ansvar for dopingen selv, istedet for å lete etter noen å skylde på, skal Chris Xuereb ha forklart.

Både Asafa Powell og Sherone Simpson håper på å få utestengelsen redusert, ved å bevise at de tok forhåndsregler for å være sikre på at de ikke tok ulovlige stoffer.

Hvis anti-dopingkomiteen sier seg enig i det, vil de kunne bli dømt til utestenging i seks måneder. Men siden begge har vært utestengt siden dopingen ble kjent i sommer, har de allerede sonet den straffen, og er begge tillatt å konkurrere igjen, skriver The Guardian.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media