NÆRMET SEG COLOGNA: Petter Northug slo Dario Cologna med en plassering på dagens sprint, og knep dermed inn på forspranget til sveitseren. Foto: Lise Åserud, Scanpix
NÆRMET SEG COLOGNA: Petter Northug slo Dario Cologna med en plassering på dagens sprint, og knep dermed inn på forspranget til sveitseren. Foto: Lise Åserud, ScanpixVis mer

- I morgen må Dario og jeg samarbeide

Northug tror rivalen vil være med på planen hans.

(Dagbladet): Petter Northug ble nummer to på fristilsprinten i Toblach i Tour de Ski i dag. Russiske Nikolaj Morilov vant sprinten, mens Dario Cologna ble nummer tre.

Det betyr at Northug fikk fire bonussekunder mer enn sveitseren som nå leder sammenlagtlista 13,5 sekunder foran Northug før morgendagens jaktstart.

Ingen av de nærmeste konkurrentene i sammendraget kom til finalen, og dermed er det nå enda større avstand fra Cologna og Northug ned til de øvrige i sammendraget.

Må samarbeide Northug regner med at morgendagen vil handle om å samarbeide med rivalen om å holde på den avstanden. Det betyr at han selv må ta inn 13 og et halvt sekund tidlig på etappen. Det tror han går greit.

- Jo, 13 er et lykketall, er det ikke det? Da må det bare bli suksess. Jeg må bare ta det inn så fort som mulig, så må vi samarbeide etter det. Det tror jeg Dario er interessert i og, sier Northug til NRK.

Deretter krever det ekstra av samarbeidet mellom de to favorittene i forhold til gruppa som vil jage bak dem.

- Hvis gruppa bak er stor, trenger ikke de samarbeide så bra som to stykker må gjøre, sier trønderen.

- Bra utgangspunkt Nå ser han positivt på mulighetene til å ta sin første seier i sammendraget i Tour de Ski.

- Nå har jeg et bra utgangspunkt. Nå handler det om å samarbeide bra med Dario i morgen, så blir det avgjort i Val di Fiemme. Jeg ser veldig fram mot de tre siste dagene, sier Northug.