I morgen må Messi svare de påståtte skatteunndragelsene

I en lokal domstol utenfor Barcelona.

 KAN IKKE GJEMME SEG: Lionel Messi må møte opp i rettsalen i morgen. Foto: Lluis Gene / AFP / NTB Scanpix
KAN IKKE GJEMME SEG: Lionel Messi må møte opp i rettsalen i morgen. Foto: Lluis Gene / AFP / NTB ScanpixVis mer

Fredag morgen skal verdens beste fotballspiller stå til rette for en lokal domstol utenfor Barcelona. Mye står på spill for Messi i den pågående skattesaken.

Lionel Messi er mest kjent for sine mange bragder ute på fotballbanen. Fire ganger på rad er han kåret til årets spiller i verden. Hans renommé står på spill når han og faren Jorge skal møte for retten i kystbyen Gava utenfor Barcelona. De to er beskyldt for å ha unndratt 35 millioner kroner (4,16 millioner euro) for beskatning mellom 2006 og 2009.

Ifølge tiltalen skal Messi ha tjent disse pengene for salget av rettighetene rundt varemerket Messi. Ifølge aktoratet oppga Messi aldri dette i sine selvangivelser.

På fotballbanen ser det ikke ut til at denne rettssaken har berørt ham særlig. Han har scoret ti mål på sju kamper så langt i sesongen, og Barcelona står fortsatt uten poengtap.

- Jeg er ikke bekymret. Jeg har alltid holdt meg på sidelinjen, i likhet med min far, når det gjelder slike saker. Vi har advokater og rådgivere til å ta seg av dette. Vi stoler på dem og at de vil løse saken, sa Messi i juli.

(NTB)