Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I morgen passerer hun millionen

Og fortsetter Bjørgen som nå, kommer det snart en million til.

USTOPPELIG; Marit Bjørgen har vunnet alle Tour-etappene så langt, og leder med en "evighet" i sammendraget. Slikt gir penger  i kassa. Foto: Thomas Rasmus Skaug.
USTOPPELIG; Marit Bjørgen har vunnet alle Tour-etappene så langt, og leder med en "evighet" i sammendraget. Slikt gir penger i kassa. Foto: Thomas Rasmus Skaug. Vis mer

TOBLACH (Dagbladet):  Marit Bjørgen (34) er ustoppelig for tida. I dag vant sin fjerde av fire mulige Tour de Ski-etapper.

I sammedraget er hun så suveren at ikke engang et fall kan ta fram henne det eneste hun mangler i den eventyrlige idrettskarrieren sin - en sammenlagtseier i Tour de Ski.

Men Marit Bjørgen ville ikke vært Marit Bjørgen om hun hadde innkassert seieren på forhånd.

- Mye kan skje. Det er et nytt renn i morra og enda to konkurranser før vi er på toppen av bakken, sier hun.

Joda, mye kan selvsagt skje. Og det har skjedd rarere ting enn at en storfavoritt har feilet mot slutten. Seinest for et år siden måtte Bjørgen avslutte Tour'en med sjukdom i kroppen.

- Føles bra Nå er hun imidlertid friskere enn hun knapt kan huske å ha vært. Formen er strålende og restitusjonen mellom konkurransene har gått lekende lett.

- Det føles bra, så sjansen er jo der, drister hun seg til å si om disse sammenlagtmulighetene.

Men om hun ikke vil innkasserer noen seier enda, så kan hun i alle fall kassere inn greit med sveitserfranc på kontoen sin.

Det er premiepenger både for enkeltetapper i Tour de Ski, og det er penger å hente for å lede sammenlagt.

Og med en knallsesong også før Tour'en startet, har Marit Bjørgen forsynt seg grovt av premiesekken så langt i vinter.

Foreløpig står taksameteret på 128 000 sveistiske franc. Valutakalkulatorene vurderte den summen til å være verdt 994 000 norske kroner i går.

Blir hun blant de tre beste i morgen - noe det i hennes form omtrent er umulig å unngå - passerer hun millionen.

Tenker ikke på det Og går det som de fleste - for ikke å si abslulutt alle - tror, at hun vinner et par etapper til og kommer først opp monsterbakken på søndag, og attpåtil vinner den innlagte sprintprisen, kommer det fort 100 000 franc til inn på sparekontoen. 

Potten for å vinne Tour'en er på snaue 700.000 kroner.

I såfall kan Marit Bjørgen reise hjem i visshet om at hun har tjent nesten to millioner kroner på langrennsegenskapene sine - hittil i vinter. Og det bare i reine prispenger. I tillegg kommer alle mulig bonsuer fra sponsorer og forbund.

Det er selvsagt grei avkastning for hard jobbing, men ikke noe Marit tenker mye på. I alle fall ikke nå.

- Nå handler det bare om å restituere seg og stå dette løpet ut, sier hun.