ANKLAGES: Lance Armstrong er godt vant med dopinganklager. Denne gangen er det basert på informasjon fra det amerikanske mattilsynet og Floyd Landis. Som vanlig avviser Armstrong alle anklager - og han er aldri dømt for doping. Foto: AP
ANKLAGES: Lance Armstrong er godt vant med dopinganklager. Denne gangen er det basert på informasjon fra det amerikanske mattilsynet og Floyd Landis. Som vanlig avviser Armstrong alle anklager - og han er aldri dømt for doping. Foto: APVis mer

I morgen sprenges dopingbomba

Amerikansk storavis annonserer at de skal klistre Lance Armstrong til utstrakt dopbruk.

||| (Dagbladet): The Wall Street Journal skriver i dagens avis at de vil komme med avsløringer som knytter Lance Armstrong direkte til systematisk doping. Dette ifølge bloggen SF Weekly.

Avsløringene skal komme på trykk i morgen - samme dag som Tour de France starter i det som blir Armstrongs siste ritt rundt Frankrike.

Den amerikanske avisa har gjennomført en rekke intervjuer med Floyd Landis, som ble fratatt Tour-seieren i 2006 på grunn av en positiv dopingtest.

Tidligere i år la Landis - tilsynelatende - kortene på bordet og innrømmet dopingbruk, samtidig pekte han på flere andre toppsyklister som skal ha brukt doping i karrieren, blant annet Lance Armstrong.

Under teaseren «Blodsbrødre» med et bilde av Armstrong og Landis (se faksimile) skriver The Wall Street Journal følgende:

- Floyd Landis så sin karriere og sitt privatliv gå i grus etter en positiv dopingtest som kostet ham Tour de France-krona i 2006. Nå gir Landis The Wall Street Journal en eksklusiv gjennomgang av hva han og andre sier er en kultur med systematisk doping i sykkelsporten.

Tidligere denne uka ble det avslørt at to syklister i årets ritt skal vitne mot Armstrong i en rettslig prosess ledet av det amerikanske Mattilsynet.

Jeff Novitzky, tilsynets mektige leder som avslørte BALCO-skandalen, er ingen vanlig dopingetterforsker. Han følger offentlige penger som ble investert i Armstrongs US Postal-lag i årene fra 1996 til 2004. Hvis det viser seg at offentlige midler er brukt til systematisk doping, kan det få store konsekvenser.

Armstrong kommenterte Landis' uttalelser i går. Han avviser alt sammen.

- Jeg ønsker ikke å gå inn på detaljene, men jeg deltok i min første Tour de France i 1993 da jeg var 20 år, da vant jeg en etappe. Nå er det 2010 og jeg har vært i verdenstoppen konstant siden jeg deltok første gang. Det har vært en uendelig rekke med beskyldninger om doping, men jeg er fortsatt her - aldri dømt for noen ting, sa Armstrong til AP.

- Jeg forstår at media elsker sensasjonelle historier og de ønsker alle saker som inkluderer blod, sex og doping. De elsker det, men når det kommer til alt - jeg tror karrieren min står på egne bein.

FAKSIMILE: The Wall Street Journal annonserer at de kommer med dopavsløringer rundt Lance Armstrong i morgen.
FAKSIMILE: The Wall Street Journal annonserer at de kommer med dopavsløringer rundt Lance Armstrong i morgen. Vis mer